Заарештовано ще одного підозрюваного у скандальній справі про шпигунство в німецькій розвідці

Четвер, 26 січня 2023, 11:24

У Німеччині заарештували спільника співробітника Федеральної розвідувальної служби (BND), звинуваченого у шпигунстві на користь Росії.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у повідомленні Федеральної прокуратури Німеччини від 26 січня.

"22 січня 2023 року Федеральна прокуратура видала ордер на арешт на підставі постанови слідчого судді Федерального суду від 19 січня 2023 року. Громадянин Німеччини Артур Е. був заарештований співробітниками Федерального відомства кримінальної поліції в аеропорту Мюнхена, коли він прибув зі США" - йдеться у повідомленні.

Заарештованого підозрюють у пособництві в державній зраді.

Згідно з інформацією в ордері на арешт, Артур Е. знайомий з Карстеном Л., який був заарештований 21 грудня 2022 року, у 2022 році він передав російській розвідувальній службі інформацію, яку Карстен Л. отримав під час своєї професійної діяльності у Федеральній розвідувальній службі.

Артур Е. привіз інформацію до Росії і передав її тамтешній спецслужбі.  При цьому зазначається, Артур Е. не є співробітником Федеральної розвідувальної служби.

Розслідування проводилося у тісній співпраці з Федеральною розвідувальною службою та за підтримки Федерального бюро розслідувань США.

23 січня 2023 року обвинувачений постав перед слідчим суддею Федерального суду, який видав розпорядження про застосування запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Як повідомлялося, 21 грудня Федеральна прокуратура Німеччини заарештувала співробітника Федеральної розвідувальної служби країни за підозрою у державній зраді – чоловіка підозрюють у шпигунстві на користь Росії.

Пізніше стало відомо, що Росія могла отримувати секретну інформацію про ситуацію в Україні через затриманого співробітника спецслужби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.