Скандальний президент Хорватії заявив, що "російські і американські танки горять однаково"

Четвер, 26 січня 2023, 20:31

Президент Хорватії Зоран Міланович вважає, що Хорватії не слід надавати військову допомогу Україні, а відправка західних танків Києву тільки затягне війну. 

Про це він сказав під час відвідин компанії AD Plastik, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на N1.

"Якщо Америка і Росія не дійдуть згоди, а цього не видно, війна не припиниться. Чомусь я сподіваюся, що йдуть якісь переговори, або ми потихеньку будемо рухатися до третьої світової війни, яка, дехто вважає, вже почалася, але я трохи стриманий. Що стосується танків, то і російські, і американські горять однаково", – сказав він.

Президент Хорватії засудив прем’єра за критику незгоди Загреба тренувати українських військових

Міланович також саркастично прокоментував рішення Берліна передати танки Києву.

"... Через кілька днів міністр закордонних справ Німеччини сказала, що ми повинні об'єднатися, тому що, цитую, ми воюємо з Росією. Я цього не знав. Можливо, Німеччина знову воює з Росією, але удачі їм, можливо, у них все вийде краще, ніж 70 років тому", - сказав президент Хорватії.

Він наголосив, що військовим Хорватії не слід надавати допомогу Україні,

"Можливо, ці танки згорять, можливо, дійдуть до Криму, але без Хорватії. Я завжди буду виступати за це. Ті, хто хоче догодити комусь у Брюсселі, можуть виступати за це, але я не буду", - сказав він.

Парламент Хорватії не схвалив участі в місії ЄС із підготовки українських військових

"Якщо ми воюємо з Росією, то давайте подивимося, що нам робити, і тоді ми не будемо питати думку Німеччини. Шольц був дещо м'якшим, але нехай домовляться, хто там канцлер. Я давно в політиці, і наша країна через багато що пройшла, але такого божевілля я ще не бачив", - підсумував він наприкінці.

Президент Хорватії Зоран Міланович відомий антиукраїнськими заявами. 

Коментуючи позицію уряду щодо навчальної місії ЄС для українських військових, Міланович запропонував прем’єр-міністру Андрею Пленковичу самому їхати воювати в Україну.

Через те, що Міланович не схвалив участь Хорватії у тренувальній місії ЄС для українських військових, хорватський парламент відхилив пропозицію про приєднання країни до цієї місії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.