Міністр оборони Данії закликає розширити призов на строкову службу, у тому числі для жінок

П'ятниця, 27 січня 2023, 10:55

Міністр оборони Данії Якоб Еллеманн-Єнсен зазначив, що для кращої обороноздатності країни у майбутньому важливо розширити призов, і в армію варто залучати не лише чоловіків, а й жінок.

Про це повідомляє TV2, пише "Європейська правда". 

"Якщо ми хочемо зміцнити нашу обороноздатність, потрібна база, за рахунок якої її можна зміцнити. У державному і приватному секторі можна найняти працівників з інших місць, проте з обороною так не працює", - зазначив він.

Журналісти уточнили, чи за того варіанту, який міністр вважає найкращим для країни, військовий призов мав би поширюватися і на жінок. 

"Так, я це маю на увазі. Збройні сили отримають перевагу від ширшого залучення жінок", - зазначив він. 

Еллеманн-Єнсен додав, що частиною ідеї посилення збройних сил Данії є розширення призову, і потреба у цьому справді велика. 

Міністр також констатував, що у чинному вигляді армія країни не зможе самостійно захистити Данію. На питання про те, що мали би в майбутньому могти збройні сили Данії робити з того, що не можуть зараз, він відповів: "Захистити Данію", а на уточнення про те, чи справді це те, чого вони не можуть зараз, відповів: "Так, не можуть". 

"Ми маємо бути спроможними захистити Данію, регіон Балтійського моря і захищати інтереси Данії у світі", - додав міністр.

Нагадаємо, у Латвії восени 2022 року схвалили запровадження обов'язкової військової служби для чоловіків, обговорювалася ідея і загального призову. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: