Єврокомісія і уряд України проведуть спільну нараду в Києві, ЄК запевнила: це безпечно

П'ятниця, 27 січня 2023, 18:24

Члени Європейської комісії та український уряд напередодні саміту Україна-ЄС, що пройде 3 лютого, проведуть спільну нараду у Києві після гарантування українською стороною безпеки такої події.

Про це у п’ятницю на брифінгу в Брюсселі заявив речник Єврокомісії Ерік Маммер, пише "Європейська правда".

"Зрозуміло, така нарада не могла б відбутися, якби не було повної згоди з українською владою, а це абсолютно такий випадок. Очевидно, що коли організовується зустріч такого типу, безпекові занепокоєння відіграють важливу роль. Діалог між Єврокомісією і українською владою із цього приводу був надзвичайно інтенсивним", - сказав речник.

Велика делегація Єврокомісії відвідає Україну 2 лютого 

За його словами, українська влада провела аналіз безпекової ситуації та своєї здатності надати гарантії і вжити заходи безпеки, які є необхідними.

"Йдеться про подію, організовану за повної підтримки українського уряду, інакше, звісно, така поїздка не передбачалася б", - додав Маммер.

Президентка Єврокомісії розповіла, що буде в 10-му пакеті санкцій ЄС проти Росії

Він підкреслив, що ця зустріч на полях саміту Україна-ЄС надсилає сильне символічне повідомлення  про солідарність ЄС з Україною "у цей дуже складний час в історії цієї країни".

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що керівники європейських інституцій прибудуть до Києва 2 лютого, а вже наступного дня відбудеться саміт Україна-ЄС. За словами Шмигаля, відбудуться важливі міжурядові консультації. 

Нагадаємо, напередодні глава МЗС Франції Катрін Колонна відвідала Одесу під час ракетних обстрілів РФ, тому частина переговорів з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою відбулась в укритті Одеської опери.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.