Посольства Литви в п’яти країнах отримували листи про "мінування"

Неділя, 29 січня 2023, 09:15

Протягом тижня п'ять посольств Литви за кордоном отримали електронні листи з погрозами вибуху.

Як повідомляє "Європейська правда", цю інформацію порталу Delfi підтвердила прессекретарка МЗС Литви Пауліна Левіцкіте.

За її словами, з міркувань безпеки конкретні посольства назвати не можна. "Ми реагуємо спокійно, це нагадує пересічну інформаційну атаку, далі цим питанням займуться правоохоронці", – додала Левіцкіте.

Як зазначає Delfi, у понеділок, вівторок, четвер і п'ятницю повідомлялося про погрози вибухів у судах, у Вільнюському муніципалітеті, генеральній прокуратурі, аеропортах, торговельних центрах і школах Литви. Повідомлялося, що в одному з листів вимагали видавати візи росіянам.

Усі повідомлення були неправдивими, поліція проводить розслідування. Підозрюваному загрожує штраф, обмеження волі, арешт або позбавлення волі на строк до одного року.

Нагадаємо, про подібну ситуацію повідомлялось і в Іспанії.

Протягом грудня з міста Вальядолід на півночі країни були відправлені шість пакунків із вибуховими речовинами. Більшість пакунків були знешкоджені, водночас співробітник посольства України отримав легкі поранення, коли перевіряв вміст посилки. Нещодавно було арештовано 74-річного чоловіка, якого підозрюють у причетності до розсилання листів.

Після інцидентів в Іспанії українські посольства у 12 країнах отримали листи з погрозами, що міністерство закордонних справ назвало "добре спланованою кампанією терору".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.