Ryanair наймає український персонал в очікуванні повернення після війни

Понеділок, 30 січня 2023, 16:12

Ірландська авіакомпанія Ryanair наймає значну кількість українських пілотів і бортпровідників, щоб бути готовою повернутися в країну, коли закінчиться війна з Росією.

Про це заявив генеральний директор компанії Майкл О'Лірі, пише "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

"Ми дуже прагнемо повернутися в Україну, як тільки це буде безпечно", - сказав О'Лірі, який напередодні війни заявляв, що розглядає можливість базування в країні до 20 літаків.

"Ми наймаємо чимало українських пілотів і бортпровідників спеціально для того, щоб ми могли... відновити бази в Україні, якщо і коли це буде безпечно", - сказав О'Лірі аналітикам після оприлюднення фінансових результатів за третій квартал.

Минулого року О'Лірі заявив, що компанія більше не буде пропонувати рейси за найнижчими цінами через різке зростання вартості палива.

За його словами, ера квитків за 10 євро закінчилася. Середній тариф авіакомпанії зросте з приблизно 40 євро торік до приблизно 50 євро протягом наступних п’яти років.

Напередодні Нового року через страйк бельгійських пілотів і стюардів Ryanair довелося скасувати десятки рейсів на новорічні вихідні, на які мали квитки тисячі пасажирів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.