Бельгія оголосила епідемію грипу, що посилює тиск на систему охорони здоров’я

Четвер, 5 січня 2023, 15:15

Бельгійський національний інститут громадського здоров'я Sciensano в середу офіційно оголосив епідемію грипу, при якій випадки захворювання зросли до рівня, аналогічного COVID-19.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в публікації Politico.

"Грип вже повернувся на деякий час в нашу країну, але зараз дотримані всі критерії, щоб можна було говорити про епідемію грипу", - заявили в інституті.

У Франції продумують заходи обережності через наростання епідемії Covid-19 у Китаї

Sciensano пояснив, що явне збільшення кількості випадків захворювання на грип спостерігається лікарями загальної практики, а також в лабораторних дослідженнях і госпіталізаціях.

Крім вірусу грипу нині в Бельгії циркулюють вірус бронхіоліту, коронавірус та інші респіраторні віруси, які можуть викликати ті ж симптоми, додали в інституті.

"Зараз ми бачимо в наших лікарнях приблизно стільки ж хворих на грип, скільки хворих на COVID-19. Але цілком можливо, що кількість госпіталізованих хворих на грип вийде на перше місце". -  сказав Стівен Ван Гухт, вірусолог Sciensano.

Сектор охорони здоров'я вже стикається з труднощами через високий рівень захворюваності, але експерти прогнозують, що найгірше може бути ще попереду. Пік очікується через три-чотири тижні, за словами Ван Гухта, який підкреслив, що "завжди є можливість зробити щеплення від грипу".

Епідемія пташиного грипу у Європі за останній рік стала найгіршою з відомих

Сезон грипу в Європі розпочався на початку цього року. Кількість госпіталізацій у зв'язку з хворобою зростає з жовтня.

Інші країни, такі як Німеччина і Словаччина, вже оголосили епідемію, і очікується, що це зроблять інші країни.

На початку грудня Національне управління громадського здоров’я Франції попередило, що країні загрожує безпрецедентна "потрійна епідемія" коронавірусу, грипу й бронхіоліту, плин якої передбачити складно.

Тим часом, Європейський Союз у середу рекомендував державам-членам ЄС запровадити тести на коронавірус для пасажирів, які подорожують з Китаю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.