Білорусь заявила про посилення угруповання з РФ на своїй території, готуються навчання повітряних сил

Четвер, 5 січня 2023, 16:46

Росія і Білорусь посилили спільне військове угруповання в Білорусі озброєнням, солдатами та спеціальною технікою, а також планують провести спільні авіаційні навчання.

Про це повідомило Міністерство оборони Білорусі, пише "Європейська правда".

"У Республіку Білорусь продовжать прибувати особовий склад, озброєння, військова і спеціальна техніка збройних сил Російської Федерації. З підрозділами, що прибувають, на полігонах Республіки Білорусь сплановано подальше проведення заходів бойового злагодження", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що авіаційні підрозділи збройних сил Білорусі Російської Федерації проведуть спільні льотно-тактичні навчання.

Міністерство повідомило, що в четвер до Білорусі прибула партія нових БТР-82A, БТР-80К, броньованих медичних і ремонтно-евакуаційних машин.

Стверджується, що це планова поставка для переозброєння білоруської армії.

Нагадаємо, у грудні президенти Росії та Білорусі Владімір Путін і Александр Лукашенко за підсумками переговорів у Мінську домовились продовжувати військові навчання та спільно виробляти зброю.

Напередодні Нового року Лукашенко підписав зміни до закону "Про Національні збори (парламент) Республіки Білорусь", які дозволять йому залишатись у політиці й після формального припинення повноважень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.