Австрія фіксує різке зменшення клопотань про притулок

Понеділок, 9 січня 2023, 08:45

Міністр внутрішніх справ Австрії вважає, що різке зменшення кількості шукачів притулку в середині грудня і на початку січня пов'язане тим, що Сербія обмежила в'їзд до країни індійців і тунісців.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Euractiv.

На піку цього явища близько 1000 громадян Індії просили притулку в Австрії щотижня. Зараз ця цифра знизилася до 300. Аналогічна тенденція спостерігається і щодо громадян Тунісу, заявили в МВС Австрії.

"У зв'язку з різким зменшенням кількості шукачів притулку з Тунісу та Індії, гальмо політики притулку демонструє перший ефект", - пояснив у неділю міністр внутрішніх справ Австрії Герхард Карнер.

Зіткнувшись з тиском з боку країн ЄС, Белград обмежив з 1 січня поїздки для громадян Індії та Тунісу, які раніше могли подорожувати до Сербії без віз. Австрійський уряд поспішив заявити про це як про успіх своєї взаємодії.

"Закінчення безвізового в'їзду для громадян Індії та Тунісу є важливим заходом для обмеження сфери дії організованої злочинності - мафії торгівлі людьми", - підкреслив Карнер. У МВС підкреслили, що зима і більш низькі температури не можуть пояснити цю різницю.

У середині листопада Австрія підписала меморандум про взаєморозуміння з Сербією та Угорщиною щодо виштовхування нелегальних мігрантів від зовнішніх кордонів після того, як країна зареєструвала близько 100 000 шукачів притулку - і заарештувала 687 торговців людьми - у 2022 році, що є рекордним показником.

Роблячи ставку на сувору міграційну політику, консервативна Народна партія ÖVP сподівається зберегти імпульс перед майбутніми виборами 29 січня в найбільшій федеральній землі країни Нижній Австрії - серцевині консерваторів, в якій партія наразі має 40% голосів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: