У ЄС немає місця тим, хто нагороджує Путіна: Брюссель про рішення Додіка

Понеділок, 9 січня 2023, 13:42

У Європейському Союзі жорстко розкритикували рішення влади Республіки Сербської, що входить до складу Боснії та Герцеговини, вручити орден президенту РФ Владіміру Путіну.

Про це на брифінгу в Брюсселі у понеділок заявив речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано, пише "Європейська правда".

Як повідомлялося, у рамках відзначення "Дня Республіки" 8 січня президент Республіки Сербської Мілорад Додік заочно нагородив президента Росії Владіміра Путіна найвищою відзнакою Республіки Сербської  за "розвиток і зміцнення дружніх зв'язків між Росією і РС".

Лідер Республіки Сербської закликав до об'єднання з Сербією і нагородив Путіна

"Тепер цілий світ знає, хто такий Путін. Тож Євросоюз засуджує рішення Республіки Сербської та її влади нагородити Путіна орденом Республіки Сербської. Путін є тим, хто прямо відповідальний за незаконну агресію проти України. Він є тим, хто віддає накази, через які українські мирних жителів вбивають та якими руйнується українська цивільна інфраструктура. Бути на стороні Путіна за таких умов означає ізолювати Республіку Сербську та її владу на міжнародній арені", - сказав Стано.

Він додав, що у ЄС немає місця для нагородження політиків, які наказують винищити сусідню країну та убивати її народ. 

"Це повинно бути зрозуміло кожному. І це рішення влади Республіки Сербської є прикрим та помилковим", - додав Стано.

Речник наголосив, що якщо Додік продовжить нагороджувати Путіна та продовжить робити неприйнятні кроки, ЄС вживе подальших заходів проти нього.

Як повідомлялося, Додік, що просуває сепаратистську політику в Боснії, закликав до об’єднання сербів у одній державі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.