Президент Австрії прибув до Києва, привіз генератори

фото, оновлено
Середа, 1 лютого 2023, 11:35

Президент Австрії Александер Ван дер Беллен у середу повідомив про прибуття до Києва.

Про це він написав у своєму Twitter, пише "Європейська правда".

"Прибув до Києва. Після майже року війни Україна не забута. Разом з президентом Зеленським та хоробрим народом України ми відстоюємо європейські цінності", - зазначив Ван дер Беллен.

Це перша поїздка за кордон після початку другого президентського терміну Ван дер Беллена. Зазвичай австрійський президент під час своєї першої закордонної поїздки їде до Швейцарії чи столиці ЄС Брюсселя. 

Як він розповів у відеозверненні у Twitter, у Києві він зустрінеться з президентом Зеленським, а австрійська делегація представить конкретну нову допомогу Австрії - вкрай необхідні генератори.

"Так, Австрія є нейтральною у військовому плані, але ми у жодному разі не є нейтральними у нашому ставленні. Українки та українці борються за свою країну та за майбутнє своїх дітей. І ми їм у цьому допомагаємо", - сказав президент Австрії.

Оновлено: Згодом австрыйський президент повыдомив про відвідини Бучі, виклавши фото у Twitter. "Тут, у Бучі, я оплакую кожне життя, зруйноване цією жахливою агресивною війною. Ці злочини проти людяності, проти всього, за що ми боремося, не повинні бути забуті і не повинні залишитися безкарними", - прокоментував він.

Австрія та Угорщина домовилися не надсилати зброю в Україну, заявили раніше цього тижня міністри оборони двох країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.