До Києва для консультацій з урядом прибула делегація з 15 єврокомісарів 

Четвер, 2 лютого 2023, 10:19

Разом із президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн 2 лютого до Києва прибули 15 членів Європейської комісії для консультацій з українським урядом.

Список делегації оприлюднила пресслужба Єврокомісії, повідомляє "Європейська правда".

До складу делегації увійшли виконавчий віцепрезидент з питань Європи, придатної для цифрової епохи, Маргрете Вестагер, виконавчий віцепрезидент з економіки Валдіс Домбровскіс, глава дипломатії Жозеп Боррель, віцепрезидент з міжвідомчих відносин та прогнозування Марош Шефчович, віцепрезидент з питань цінностей та прозорості Вера Юрова, віцепрезидент з просування європейського способу життя Маргарітіс Схінас, комісар з питань зайнятості та соціальних прав Ніколас Шміт, комісар з економіки Паоло Джентілоні, комісар з сільського господарства Януш Войцеховський, комісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс, комісар з питань внутрішніх справ Ілва Йоганссон, комісар з кризового управління Янез Ленарчич, комісар у справах добросусідства та розширення ЄС Олівер Варгеї, комісар з питань довкілля Віргініюс Сінкевічюс, комісар з фінансових послуг Мейрід МакГіннес.

"Візит колегії комісарів є сильним символом підтримки Комісією України на тлі неспровокованої та невиправданої агресії Росії", - йдеться у повідомленні пресслужби.

Зустріч між Єврокомісією та українським урядом, що відбудеться 2 лютого, стане можливістю обмінятися думками щодо багатьох сфер співпраці між ЄС та Україною, а також обговорити майбутню реконструкцію, а також європейський шлях країни, зазначили в ЄК.

Раніше повідомлялось про приїзд у четвер вранці президентки Єврокомісії до Києва.

Нагадаємо, що 3 лютого у Києві відбудеться саміт Україна-ЄС.

За словами очільника МЗС Дмитра Кулеби, центральним питанням саміту Україна-ЄС буде оцінка прогресу, якого вже досягла Україна, та подальше відкриття переговорів про вступ, торкнуться також багатьох інших тем, пов’язаних з війною Росії проти України.

Лідери після зустрічі письмово підтвердять, що майбутнє України та її громадян пов'язане з Європейським Союзом. Але насправді перспектива приєднання України до ЄС залишається віддаленою.

Читайте також: Саміт на половині шляху: як Україна виконує 7 вимог до кандидата у члени ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.