Фон дер Ляєн розраховує, що десятий пакет санкцій буде запроваджено до річниці вторгнення

Четвер, 2 лютого 2023, 16:10

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн висловила сподівання, що до річниці вторгнення РФ в Україну буде запроваджено десятий пакет санкцій проти Росії.

Про це, як пише "Європейська правда", вона сказала під час пресконференції з президентом Володимиром Зеленським у Києві.

Вона нагадала, що ще до вторгнення ЄС попереджав Росію про те, що це потягне за собою суворі економічні наслідки.

"Сьогодні Росія платить високу ціну, оскільки наші санкції роз’їдають її економіку, відкидаючи її в минуле на покоління. Стеля цін на нафту вже коштує Росії приблизно 160 млн євро щодня. І ми продовжимо наш тиск. Разом з нашими партнерами в Групі семи ми запровадимо додаткову стелю цін на російські нафтопродукти", - зазначила фон дер Ляєн.

"І до 24 лютого, рівно через рік від початку вторгнення ми маємо на меті запровадити десятий пакет санкцій", - додала президентка Єврокомісії.

Вона також наголосила, що Росія повинна буде заплатити за руйнування, які вона спричинила, і відшкодувати реконструкцію України.

"Саме тому ми вивчаємо з партнерами, як використати російські державні активи на користь України", - зазначила фон дер Ляєн.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Європейський союз має завершити процедуру запровадження санкцій до річниці повномасштабного російського вторгнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.