Сунак зосереджений на тому, щоб британська військова техніка досягла фронту якнайшвидше

Субота, 4 лютого 2023, 19:18

Прем’єр Британії Ріші Сунак заявив, що зосереджений на тому, щоб забезпечити якомога скоріше постачання на лінію фронту військового спорядження, яке Британія надає Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у повідомленні уряду Британії за результатами розмови британського прем’єра з президентом Володимиром Зеленським.

"Лідери обговорили останню ситуацію в Україні, і прем'єр-міністр сказав, що він зосереджений на тому, щоб забезпечити якнайшвидшу доставку оборонної військової техніки Великої Британії на лінію фронту" - йдеться у повідомленні.

У британському уряді зазначили, що в рамках цих зусиль українські солдати вже розпочали тренування на танках Challenger 2 у Великій Британії цього тижня.

Обидва лідери погодилися, що міжнародні партнери мають прискорити надання допомоги Україні, щоб скористатися можливістю відтіснити російські війська, а також розглянути, як вони можуть підтримати довгострокову спроможність Збройних сил України.

Вони також заявили, що найбільшою зброєю в арсеналі України є колективна міжнародна єдність на підтримку України.

"Прем'єр-міністр повідомив, що минулого тижня зустрівся з українськими військовими, які проходили навчання у Великій Британії, і був натхненний їхньою мужністю та історіями їхніх близьких, які залишилися вдома" - йдеться у повідомленні.

Обговорюючи підготовку до річниці неспровокованого вторгнення Росії в Україну, Сунак і Зеленський погодилися з важливістю того, щоб партнери ООН ще раз продемонстрували свою солідарність з Україною.

Нагадаємо, Міноборони Великої Британії раніше показало, як українські танкові екіпажі навчаються управлінню танками Challenger 2.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.