Українські екіпажі з 6 лютого починають навчання на танках Leopard, питання літаків обговорюється - Резніков

Неділя, 5 лютого 2023, 17:44

6 лютого стартує навчання українських танкових екіпажів за межами України на німецьких танках Leopard.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков на пресконференції в неділю, пише "Європейська правда" з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Із завтрашнього дня, з понеділка вже починається навчання танкових екіпажів за межами України на Leopard. Ми продовжуємо розмови з нашими партнерами - і незабаром буде візит високих гостей, поговоримо і про запчастини для Leopard, їхній ремонт, обслуговування тощо", - сказав Резніков.

Він підкреслив, що вже є чітке розуміння про те, яка країна скільки танків надасть Україні.

Резніков також впевнений, що Україна отримає від партнерів бойові літаки, і наголосив, що це питання обговорюється.

"Сьогодні ми з вами в плані отримання зброї, що було розписано, я це називаю wish list to Santa, отримали все, залишилися тільки літаки. Можу дати вам оптимізм - літаки теж будуть, питання просто - які", - сказав він.

Міністр наголосив, що партнери чують українську сторону і обізнані, що Україні потрібна авіаційна платформа.

Резніков знову зазначив, що бренд і назва літаків не принципові для України, і це питання буде вирішуватися на експертному рівні з партнерами. "Я переконаний, що літаки є, і ця місія - забезпечити нас сучасною платформою літаків, вважайте, є", - запевнив міністр.

Напередодні Міноборони Великої Британії показало, як українські танкові екіпажі швидко навчаються управлінню танками Challenger 2.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.