Парламент України закликав припинити роботу росіян і білорусів у Парламентській асамблеї ОБСЄ

Понеділок, 6 лютого 2023, 17:46

Верховна рада в понеділок ухвалила постанову, в якій закликала Парламентську асамблею ОБСЄ й парламенти її держав-учасниць не визнавати повноваження делегацій Росії та Білорусі як держав-агресорів.

Як повідомляє "Європейська правда", відповідна інформація опублікована на сайті парламенту.

У затвердженому тексті звернення Рада просить затвердити зміни до Правил процедури ПА ОБСЄ, які б передбачали призупинення повноважень її членів, "які порушують принципи ОБСЄ та вчиняють акт збройної агресії проти іншої держави-учасниці Організації".

Відповідно, українські парламентарі закликають "ухвалити рішення про таке призупинення повноважень щодо членів парламентських делегацій Російської Федерації та Республіки Білорусь, а також продовжити подальше реформування Організації".

Глава МЗС Австрії запевнив, що візи делегатам РФ видані лише для ПА ОБСЄ, але не для балу у Відні

Також вони пропонують бойкотувати росіян і білорусів у статутних органах Парламентської асамблеї ОБСЄ й підтримати звернення Польщі й Литви до Австрії "щодо недопущення представників РФ до участі в черговому Зимовому засіданні ПА ОБСЄ".

Минулого тижня стало відомо, що Австрія схвалила візи для членів російської делегації до Парламентської асамблеї ОБСЄ попри те, що всі вони перебувають у санкційних списках Європейського Союзу.

Після цього парламентарі 20 країн закликали Австрію заборонити російським делегатам брати участь у зустрічі ОБСЄ, яка відбудеться у Відні 23-24 лютого – в річницю повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Нагадаємо, що в літньому та осінньому засіданнях Парламентської асамблеї ОБСЄ представники Росії участі не брали – Британія та Польща відповідно відмовились від видання їм віз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.