Ердоган оголосив надзвичайний стан у постраждалих від землетрусу районах

Вівторок, 7 лютого 2023, 14:10

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про введення режиму надзвичайного стану в 10 провінціях країни терміном на 3 місяці.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило турецьке державне агентство Anadolu.

"Ми швидко завершимо президентський і парламентський процеси щодо рішення про надзвичайний стан, який діятиме у 10 провінціях, охоплених землетрусами, і триватиме 3 місяці", - сказав Ердоган.

Ердоган уточнив, що кількість жертв у Туреччині зросла до 3 549, 22 168 постраждали. Раніше повідомлялося про 3 419 загиблих. Таким чином число загиблих у Туреччині і в Сирії перевищило 5 тисяч. 

З-під завалів врятовано понад 8 тисяч людей. Для робіт у зоні лиха мобілізовано зусилля всіх державних структур Туреччини, персоналу і техніки. У потерпілих районах, за словами Ердогана, вже працюють 53 317 рятувальників. Їхня кількість збільшується день у день завдяки командам із Туреччини та інших країн.

На надання екстреної допомоги жителям зони лиха держава виділила 100 млрд лір. У зону землетрусу відправлено 54 тисячі наметів, 102 тисячі ліжок, предмети першої необхідності.

Туреччина планує відкрити готелі в туристичному центрі Анталії для тимчасового розміщення людей, які постраждали від землетрусів.

Ердоган відзначив, що Туреччина зіткнулася з одним із найбільших лих не тільки в своїй історії, а й в історії регіону та світу.

Згідно з даними турецького уряду, землетрус прямо вплинув на 16% населення Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.