Землетруси в Туреччині і Сирії: кількість жертв зросла, Ердоган пообіцяв нове житло за рік

Середа, 8 лютого 2023, 13:13

Кількість загиблих внаслідок землетрусів у Сирії та Туреччині перевищила 11 тисяч людей, кількість поранених йде на десятки тисяч.

Про це повідомляє "Європейська правда".

На пресконференції у середу у сильно постраждалому місті Кахраманмараш президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що на цей момент у країні зафіксовано 8574 смерті, інформує турецьке державне агентство Anadolu.

Ердоган оголосив, що сім'ї, які постраждали від землетрусів у Кахраманмараші, отримають допомогу по 10 тисяч лір (530 доларів США).

Ердоган оголосив, що протягом року в 10 постраждалих від землетрусів провінціях будуть побудовані нові житлові будинки.

"Наша мета - провести масові житлові операції в 10 провінціях за рік, як ми робили в інших провінціях, де ми зазнали катастрофи", - сказав Ердоган.

Тим часом волонтерська рятувальна команда "Білих шоломів" повідомила вранці, що понад 1280 людей загинули в контрольованих повстанцями районах Сирії, ще 2600 отримали поранення.

У підконтрольних уряду частинах країни кількість загиблих становить 1250 осіб, повідомив міністр охорони здоров’я Сирії.

Загалом в обох країнах загинули щонайменше 11 104 людини.

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, остаточна цифра жертв буде ближчою до 20 тисяч.

Землетруси в Туреччині і Сирії, що трапилися 6 лютого, вже стали найсмертоноснішою сейсмічною подією за останні десять років.

Напередодні Ердоган оголосив надзвичайний стан на три місяці в 10 провінціях для того, щоб пошуково-рятувальні операції та інші заходи були проведені якнайшвидше. Він не має наміру відмовлятись від проведення президентських і парламентських виборів, запланованих на 14 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.