Міністр юстиції Німеччини: Путін розпалив криваву війну і повинен відповісти за це в суді

П'ятниця, 17 березня 2023, 20:37

Міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн схвально висловився про рішення Міжнародного кримінального суду видати ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна за воєнні злочини в Україні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bild.

"Той, хто, як Путін, розпалив криваву війну, повинен відповісти за це в суді. Найкращим рішенням буде, якщо обвинувальний акт буде переданий до Міжнародного кримінального суду. Виданий зараз ордер на арешт за воєнні злочини є важливим сигналом рішучості", - сказав Бушман.

За його словами, також важливо продовжувати думати про інші моделі, як реалізувати послідовне кримінальне переслідування, наприклад, за допомогою спеціального трибуналу для переслідування злочину агресії.

Він додав, що з цих питань відбувається тісний обмін думками з міжнародними партнерами та інституціями, які вже проводять розслідування, наприклад, наступного понеділка в Лондоні на міжнародній конференції міністрів юстиції на підтримку розслідувань МКС.

"Ми всі об'єднані бажанням рішуче відреагувати на жахливі злочини в Україні", - сказав міністр.

Раніше головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан заявив, що є переконливі докази, які свідчать, що Путін несе відповідальність за незаконну депортацію українських дітей з окупованих районів України.

Читайте також: На крок ближче до Гааги: як Рада Європи готує трибунал для Путіна та Лукашенка

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.