Британія не пустить в країну правого активіста з Данії, відомого акціями зі спаленням Корану

Вівторок, 21 березня 2023, 11:44

Сполучене Королівство не пустить до країни данського правого активіста Расмуса Палудана, який прославився акціями зі спаленням Корану, що ускладнили вступ Швеції до НАТО.

Про це повідомляє The Guardian, пише "Європейська правда".

Міністр з питань безпеки Том Тугендхат під час парламентських слухань у відповідь на запитання депутатів повідомив, що Палудана внесли у список осіб, які можуть становити ризик для безпеки держави. Тугендхат зазначив, що його не пустять в країну.

Палудан раніше оголосив про має намір приїхати до британського Йоркширу під початок Рамадану та провести там публічну акцію зі спаленням Корану. 

Парламентарі у зв’язку з цим поставили питання, як уряд ставиться до безпекових ризиків та чи дозволять Палудану реалізувати його плани.

Палудан давно відомий антимусульманськими акціями зі спаленням Корану. Його останні акції привернули особливу увагу, оскільки призвели до більше ніж місяця паузи у переговорах між Туреччиною та Швецією і Фінляндією щодо їхнього вступу в НАТО.

Палудан обіцяв "щоп’ятниці палити Коран" доти, доки Туреччина не розблокує прийняття Фінляндії і Швеції до НАТО. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відреагував, що Швеція не може розраховувати на ратифікацію вступу в Альянс, доки таке вираження поглядів можливе. 

Після перших акцій у Стокгольмі, Копенгагені та у Гельсінкі, а згодом в Осло Палудану їх не дозволили. Повторну акцію зі спаленням Корану у Стокгольмі, яку планували нібито інші організатори, теж заборонили

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.