Глава МЗС Німеччини назвала прикрим візит лідера Китаю до Москви

Вівторок, 21 березня 2023, 17:06

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок вважає, що Китай мав би проявити більше ініціативи для забезпечення миру в Україні.

Про це вона сказала на засіданні парламентської групи "Зелених" у Веймарі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Handelsblatt.

Візит голови КНР Сі Цзіньпіна до президента Росії Владіміра Путіна до Москви міг би стати можливістю для просування мирних ініціатив, вважає Бербок.

Натомість, за її словами, говорилося про глибоку дружбу між двома країнами, а також про "чудовий" 2022-ий фінансовий рік.

Агресивна війна Росії проти України не згадувалася навіть у прикрашеному вигляді. "Я вважаю, що це прикро", - сказала Барбок.

Як постійний член Ради Безпеки ООН Китай несе особливу відповідальність за мир у світі, наголосила вона.

Нагадаємо, генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив про існування ознак того, що Росія зверталась до Китаю з проханням надати летальну допомогу для ведення повномасштабної війни в Україні.

За даними ЗМІ, США мають у своєму розпорядженні розвіддані про те, що китайський уряд розглядає можливість постачання Росії безпілотників і боєприпасів для використання у війні в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.