Литва готує новий пакет військової допомоги Україні – президент

Середа, 22 березня 2023, 16:23

Президент Литви Гітанас Науседа в середу анонсував підготовку чергового пакета військової допомоги Україні, який балтійська держава передасть у прийдешні місяці.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", литовський президент написав у Twitter.

Науседа зауважив, що підтримка України має вирішальне значення. Він деталізував, яку військову допомогу планує надати Литва.

"У найближчі місяці Литва надішле протидронне обладнання, зброю, боєприпаси, забезпечить військову підготовку і продовжуватиме заохочувати союзників також активізувати свої зусилля", – зазначив Науседа.

За його словами, загальна підтримка України вже становить понад 1,2% литовського ВВП.

Як повідомляла "Європейська правда", на сьогодні Вільнюс надав Києву військову допомогу на суму майже 409 мільйонів євро. Значну її частину становить військова підготовка українських військових.

У 2023 році литовська сторона планує підготувати 1600 солдатів Збройних сил України. Литовські тренери навчають українців як у Литві, так і в межах тренувальної місії ЄС та міжнародних ініціатив, як-от британський Interflex.

Нагадаємо, що на початку лютого Литва анонсувала надання Україні 36 шведських протидронних гармат L-70. Їхня перша партія та боєприпаси до них вже прибули на територію України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.