Аеропорти Хорватії почали застосовувати правила Шенгену

Понеділок, 27 березня 2023, 12:10

Дев'ять міжнародних аеропортів Хорватії 26 березня почали застосовувати шенгенські правила для вильоту та прибуття пасажирів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомив "Балканський оглядач".

Відтепер усі рейси до та з Хорватії, які виконують в межах Шенгену, розглядають як внутрішні рейси. 

Хорватія стала членом Шенгенської зони 

Пасажири, які прибувають до хорватських аеропортів із країн шенгенської зони, мають статус внутрішніх пасажирів і не проходять перевірку на виході з літака. 

Ті, хто прилітає міжнародними рейсами з країн поза межами шенгенського простору, проходять поліцейський паспортний контроль.

Перший рейс в режимі Шенгенської угоди здійснила національна авіакомпанія Croatia Airlines. Її літак прилетів до Загреба з Франкфурта, де відбулася спеціальна церемонія.

Повітряний зв'язок між Загребом та Франкфуртом є для Хорватії символічним. Свій перший міжнародний рейс, який започаткував авіасполучення Хорватії зі світом, Croatia Airlines виконала 5 квітня 1992 року саме на цьому маршруті.

Хорватія приєдналася до Шенгенської угоди 1 січня 2023 року. Однак шенгенські правила запрацювали у хорватських аеропортах тільки тепер через складність коригування та запровадження літнього розкладу рейсів.

Нагадаємо, у новорічну ніч Хорватія також попрощалась зі своєю валютою куною і стала 20-м членом єврозони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: