У Німеччині презентували платформу для охочих взяти участь у відновленні України

Понеділок, 27 березня 2023, 14:38

У Німеччині презентували інтернет-платформу, покликану допомогти організаціям допомоги, приватному сектору та ініціативам об'єднатися в мережу з метою відбудови України.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє німецька агенція DPA.

Необхідно розпочати підготовчу роботу з відновлення України та ліквідації наслідків війни, заявила міністр розвитку Німеччини Свенья Шульце на пресконференції з послом України Олексієм Макеєвим у понеділок у Берліні.

"Той, хто вірить у краще майбутнє, хто працює над цим, краще переживе ці важкі часи", - сказала Шульце, презентуючи інтернет-платформу.

"З досвіду відновлення по всьому світу ми знаємо, що надзвичайно важливою є хороша підготовка, щоб екстрена допомога якомога краще і ефективніше вписувалася в довгострокову реконструкцію", - заявила вона.

Платформа призначена для всіх, хто бажає зробити свій внесок у відбудову.

"Збитки, завдані російським вторгненням, величезні й наразі оцінюються у 135 мільярдів доларів", - сказав Макеєв. Він додав, що Україна потребує понад 400 мільярдів доларів, з яких 14 мільярдів необхідні вже цього року.

Відповідаючи на запитання, Макеєв запевнив, що Україна забезпечить належне використання коштів і буде боротися з корупцією.

Шульце зазначила, що робота українського антикорупційного відомства є помітною.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні анонсував проведення наприкінці квітня конференції з питань відбудови України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.