У Данії почалися найбільші для країни військові навчання з часів холодної війни

Понеділок, 27 березня 2023, 15:42

У Данії розпочалися масштабні навчання з артилерійськими стрільбами, які називають найбільшими для країни за всі роки після завершення холодної війни. 

Про це повідомляє DR, пише "Європейська правда".

Навчання триватимуть чотири дні в районі міста Оксбьол у південно-західній Ютландії, у них беруть участь понад 500 військових із восьми країн-союзниць. 

До маневрів залучені винищувачі, військово-морські сили, артилерія та бронетехніка, особлива увага приділяється артилерійським стрільбам. 

Головною метою навчань називають перевірку та підвищення сумісності і злагодженості сил різних країн. 

Навчання планувалися у такому форматі заздалегідь, але події останнього року особливо актуалізували їх, оскільки війна Росії проти України нагадала союзникам про труднощі війни високої інтенсивності та велику роль артилерії у війнах, де одна одній протистоять регулярні армії з повним спектром озброєння.

Нагадаємо, Франція у лютому розпочала масштабні військові навчання "Оріон", під час яких відпрацьовували злагоджену роботу різних родів військ в умовах війни високої інтенсивності. У новітній історії такого практичного досвіду у французької армії проти іншої регулярної армії фактично не було. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.