На Кіпрі засудили українку, звинувачену у погрозах ножем групі росіян

Вівторок, 28 березня 2023, 12:12

Суд на Кіпрі засудив до 6 місяців позбавлення волі українку, яку звинувачували у погрозах ножем групи росіян, що святкували день прапора РФ.

Про це повідомляє The Cyprus Times, пише "Європейська правда".

Окружний суд міста Ларнака, де стався інцидент, присудив 55-річній громадянці України шість місяців позбавлення волі за те, що вона підійшла з ножем до групи росіян у серпні 2022 року, коли вони святкували день прапора РФ. 

Стверджується, що громадяни РФ збиралися роз’їжджати на автівках по місту, святкуючи день російського прапора.

Як повідомлялося раніше, українці висунули звинувачення у носінні зброї для залякування та перебуванні у стані алкогольного сп’яніння у публічному місці, хуліганстві, порушенні громадського порядку. 

На відео, поширених у соціальних мережах, видно, як засмучена жінка тримала в руках ніж і, хитаючись, йшла до невеликої групи людей, які там зібралися.

У вересні минулого року протестувальники, які співчували підсудній, зібралися біля суду і закликали владу не зосереджуватися на ймовірних намірах терору. Вони тримали плакати "Ні війні".

Ті, хто виступав за пом'якшення вироку, говорили, що у неї є пом'якшувальні обставини, наприклад, проблеми зі здоров'ям після загибелі брата.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.