У Бельгії затримали вісьмох радикалів в рамках розслідування підготовки теракту

Вівторок, 28 березня 2023, 12:27

Поліція Бельгії затримала вісьмох радикалів за підсумками розслідування про підготовку терористичного акту на території країни. 

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство AFP.

У понеділок пізно ввечері правоохоронці провели обшуки в Брюсселі, Антверпені та прикордонному містечку Ойпен. 

У Брюсселі посилили охорону метро після погроз терактами російською мовою

За результатом операцій затримали вісьмох молодих "дуже радикальних людей", яких підозрюють у приналежності до джихадистського руху, повідомили джерела агентства.

До затримань призвели два окремі розслідування. Одне провела федеральна поліція в Брюсселі, а інше - слідчий суддя в Антверпені.

Зараз вже відомо, що між цими двома справами є зв'язок, але подальші слідчі дії повинні показати, наскільки ці дві групи були пов'язані між собою

Принаймні п'ять затриманих підозрюють у плануванні "терористичної атаки в Бельгії".

Джерела заявляли, що зловмисники планували навіть більше ніж одну атаку, але остаточна мета і цілі нападників поки не визначені.

Обшуки відбулися, зокрема, у Моленбеку, - районі Брюсселя, де проживає велика кількість вихідців з півночі Африки. У цьому районі жили фігуранти минулих розслідувань терористичних актів.

Нагадаємо, на початку березня правоохоронці в Брюсселі в середу посилили присутність на двох лініях метро після анонімних погроз російською мовою про нібито підготовку там теракту.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.