Британія та Польща забезпечать житлом переселенців у Львові та Полтаві, допоможуть генераторами

Вівторок, 28 березня 2023, 13:29

Велика Британія та Польща 28 березня підписали спільну заяву, в якій оголосили про проєкт надання тимчасового житла і джерел електроенергії для українців.

Про це йдеться у спільній заяві британсько-польського проєкту, розміщеній на сайті уряду Британії, повідомляє "Європейська правда".

Згідно з заявою, Британія оголосила про виділення до 10 мільйонів фунтів стерлінгів на підтримку нового польсько-британського партнерства, яке надасть тимчасові притулки вимушено переселеним українцям. В рамках проєкту у Львові вже офіційно відкрили містечко для переселенців.

Святий Миколай приніс Львову гроші ЄС для облаштування переселенців - Садовий

"Проєкт підтримав розбудову двох містечок для переселенців - у Львові на заході та в Полтаві на сході України, і підтримає українців, які втекли від бойових дій або втратили свої домівки через російські обстріли. Понад 700 переміщених українців отримають допомогу", - сказано у заяві британсько-польського партнерства.

Дві країни також нададуть генератори вартістю 2,5 мільйони фунтів стерлінгів для підтримки шкіл, лікарень та громадських центрів по всій Україні. Це допоможе приблизно 450 тисячам людей на звільнених від російських військ територіях, або у постраждалих від бойових дій районах. 

Крім того, Український Червоний Хрест отримає до 2,6 млн фунтів стерлінгів підтримки.

Читайте також про те, як європейський досвід щодо переселенців може стати прикладом для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.