У Лісабоні в результаті нападу на центр мусульманської меншини загинули дві жінки

Вівторок, 28 березня 2023, 15:05

Дві жінки загинули і ще двоє людей дістали поранення в результаті ножової атаки на центр мусульманської течії ісмаїлітів у Лісабоні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє видання Publico.

У першій половині дня до поліції надійшло повідомлення про те, що в ісмаїлітському центрі стався напад із застосуванням ножа. Прибувши на місце події, агенти "зіткнулися з чоловіком, озброєним великим ножем".

За словами представників поліції, нападникові було наказано припинити напад. Однак чоловік попрямував до поліцейських.

Повідомляється, що правоохоронці відкрили вогонь і поранили нападника. Його відвезли до лікарні.

Лідер ісмаїлітської громади Назім Ахмад підтвердив, що нападник - афганець і що жертви нападу - жінки.

Прем'єр-міністр Португалії Антоніу Кошта висловив "солідарність і жаль" з ісмаїлітською громадою і сім'ями жертв, також відзначивши швидке втручання поліції.

"Це дозволило заарештувати підозрюваного, який зараз перебуває в лікарні Санта-Марія і отримує медичну допомогу. Наразі передчасно робити якісь висновки щодо мотивів цього злочинного діяння, але ми повинні спокійно чекати, поки влада проведе необхідні розслідування", - пояснив прем'єр-міністр.

Ісмаїлітський центр у Лісабоні є світовою штаб-квартирою ісмаїлітської громади, шиїтської мусульманської меншини, яку очолює принц-мільйонер Ага Хан.

Участь у заходах та внутрішніх структурах має одну мету: втілити на практиці настанови Ага Хана IV, релігійного лідера громади, яка охоплює 25 країн. Ага Хан очолює мережу фінансових, ділових установ та інституцій, що надають допомогу в галузі розвитку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.