Фінляндія передала Україні тисячу бебі-боксів

Вівторок, 28 березня 2023, 20:24

Фінляндія протягом лютого й березня 2023 року передала Україні тисячу материнських наборів, які містять необхідні для новонародженої дитини речі.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", у вівторок оголосила міністерка внутрішніх справ Фінляндії Кріста Мікконен.

З початку повномасштабного вторгнення Росія зруйнувала в Україні значну частину як медичної, так і житлової інфраструктури. Серед іншого, загострилась потреба в широкому спектрі цивільної матеріальної допомоги.

Для підтримки молодих сімей Фінляндія надіслала в Україну загалом тисячу бебі-боксів з початку 2023 року. Набори МВС країни закуповувало в компанії Kela й доправило кількома партіями через Механізм цивільного захисту ЄС.

"Діти народжуються в дуже складних умовах у розпал війни в Україні. Не вистачає майже всього. Мета Росії – знищити майбутнє нових поколінь українців. Відправляючи материнські набори, ми хочемо підтримати новонароджених дітей та їхні сім'ї. Майбутнє України – в її дітях", – наголосила очільниця відомства Кріста Мікконен.

Окрім бебі-боксів, Фінляндія також надіслала Україні шкільні автобуси, шкільне обладнання та спортивний інвентар для допомоги сім'ям, дітям та молоді.

З початку російського вторгнення в Україну Фінляндія надала велику кількість цивільної матеріальної допомоги через Механізм цивільного захисту ЄС, значна її частина – це пожертви з державних і приватних джерел.

Лишень нещодавно Фінляндія оголосила, що надасть Україні додаткові 29 мільйонів євро гуманітарної допомоги та підтримки співпраці з метою розвитку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.