Парламент Туреччини може трохи "посунути" ратифікацію членства Фінляндії в НАТО через Рамадан 

Середа, 29 березня 2023, 10:15

Туреччина, ймовірно, ратифікує членство Фінляндії в НАТО у середу по обіді, але голосування можуть перенести й на четвер через ​​методи роботи турецького парламенту і місяць посту Рамадан, що триває.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомила фінська телерадіокомпанія Yle.

Згідно з порядком денним турецького парламенту, голосування щодо фінської заявки на вступ до НАТО заплановане у середу по обіді.  Однак розклад може змінитися і слухання можуть перенести на четвер. 

Щоденне засідання турецького парламенту починається о 14:00. Після початку засідання у сесійній залі можуть відбутись кількагодинні процедурні дебати, коли опозиція коментує пропозиції спікера щодо питань на розгляді.

Крім того, зараз триває мусульманський місяць посту Рамадан. Найбільш релігійні депутати можуть дотримуватись посту протягом дня, тому засідання намагаються закінчувати о 18:40, щоб усі могли встигнути додому до вечері.

"Таким чином, ефективний робочий час парламенту є досить коротким щодня, але порядок денний, відповідно, довгий", - констатує кореспондент телерадіокомпанії в Анкарі.

Нині від повноцінного членства Гельсінкі у НАТО відділяє лише рішення парламенту Туреччини, оскільки парламент Угорщини 27 березня після кількох місяців відтермінувань остаточно схвалив вступ Фінляндії до Альянсу.

Фінляндія офіційно завершила всі процедури, необхідні для членства у НАТО.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.