Три чверті французів вважають, що уряд має відкликати пенсійну реформу 

Середа, 29 березня 2023, 18:09

Приблизно три чверті французів вважають, що уряд має відкликати непопулярну пенсійну реформу, аби масштабні протести і страйки врешті припинилися. 

Як пише "Європейська правда", про це свідчать результати нового опитування від Elabe на замовлення телеканалу BFMTV.

63% респондентів вважають, що протести проти пенсійної реформи справедливі і мають продовжуватися, тоді як не підтримують їх 25%. У попередні місяці показник підтримки коливався від 60 до 68%.

73% переконані, що уряд має відкликати реформу, аби протести і страйки припинилися. 26% вважають, що влада не має йти на поступки, навіть якщо протести не будуть слабшати. 

40% опитаних вважають, що протести мають ставати більш рішучими і 23% – за те, щоби вони продовжувалися так, як зараз; 37% вважають, що акції час згортати. 

62% опитаних, на 9% більше, ніж на початку березня, покладають відповідальність за соціальну напругу у зв’язку з реформою на президента Еммануеля Марона та уряд. 12% вважають, що це профспілки, і 26% - що певна відповідальність на обох сторонах. 

Читайте детальніше на цю тему у статті Франція у вогні: як Макрон пішов на вкрай непопулярну реформу і куди це заведе країну

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: