Емоції по-фінськи: міністр оборони показав, як відсвяткував завершення тяганини зі вступом в НАТО

відео
П'ятниця, 31 березня 2023, 15:24

Фінський міністр оборони Антті Кайкконен зняв короткий ролик про те, як відсвяткував завершення ратифікації вступу Фінляндії в НАТО, після чого до набуття членства залишається кілька символічних кроків. 

Як повідомляє "Європейська правда", відео він виклав у своєму Twitter.

Міністр Кайкконен показав, як під релаксову музику приходить на ранкову каву і наливає її у чашку, брендовану прапором Альянсу, яку немовби заздалегідь тримав у шафі для такого символічного дня. 

"Ведемо Фінляндію вперед у безпеці", - підписав він у кінці. 

Нагадаємо, в ніч на 31 березня парламент Туреччини нарешті ратифікував протокол про вступ Фінляндії до Північноатлантичного альянсу — Туреччина, таким чином, останньою з усіх країн-членів НАТО зробила цей крок.

Вранці 31 березня генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Фінляндія офіційно стане членом НАТО у найближчі дні.

Водночас перспективи схвалення вступу Швеції, яка досі чекає згоди Угорщини й Туреччини, стали ще більш невизначеними. У Стокгольмі вже не впевнені, що зможуть завершити процес вступу до саміту НАТО у Вільнюсі.

Втім, є сподівання, що "вікном можливості" для Швеції може стати період між виборами у Туреччині і самітом НАТО. "ЄвроПравда" детально розповідала про це у статті Чому Фінляндія може вступити до Альянсу наодинці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.