10 українських пілотів можуть прибути до США для оцінки навичок - ЗМІ

Вівторок, 7 березня 2023, 10:25

Ще десять українських військових пілотів можуть прибути до США для оцінки навичок управління бойовими літаками.

Про це повідомив телеканал CNN із посиланням на неназваного американського чиновника, пише "Європейська правда".

Раніше американські ЗМІ повідомили, що у Сполучених Штатах уже перебувають два українських пілоти з метою оцінки їхніх навичок.

У Повітряних силах пояснили відрядження двох українських пілотів до США

"Один з чиновників повідомив CNN, що ще 10 українських пілотів можуть приїхати до США для такої ж перевірки та оцінки", - повідомив телеканал.

Оцінка рівня професіоналізму українських пілотів проводиться на військовій базі Національної гвардії ВПС США в Аризоні частиною, яка спеціалізується на навчанні на винищувачах F-16.

У Повітряних силах підтвердили, що США аналізують готовність двох українських льотчиків та їхній бойовий досвід для того, щоб концептуально зрозуміти, скільки часу знадобиться для потенційного майбутнього навчання пілотів "на тому типі літака, який буде визначено і який буде оголошено".

Україна наполягає на тому, щоб США надали їй винищувачі, а українські високопосадовці останніми днями активізували свою публічну лобістську кампанію.

У лютому президент США Джо Байден сказав, що Україні "зараз не потрібні F-16", незважаючи на неодноразові публічні прохання українських офіційних осіб і посилення тиску з боку республіканців у Конгресі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.