У Британії підтвердили: Україна почала використовувати Storm Shadow

Четвер, 18 травня 2023, 18:22

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес у четвер заявив, що йому відомо про застосування Україною далекобійних ракет Storm Shadow, які Лондон передав Києву.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це Воллес заявив на пресконференції з міністром оборони Норвегії Бйорном Арілем Грамом.

Надання Україні Storm Shadow від Британії не вплинуло на позицію США щодо далекобійної зброї — Пентагон

"Усе, що я можу сказати, – то це те, що, за моєю інформацією, вона (Storm Shadow – ред.) уже використовувалась після того, як ми оголосили про її відправлення в Україну. Але я не буду вдаватись у подробиці", – сказав він.

Пізніше британський міністр підкреслив важливість надання Україні далекобійних засобів.

"Системи HIMARS і M270 справді докорінно змінили ситуацію на полі бою для українців. Росіяни були змушені передислокувати багато командно-штабних пунктів за межами досяжності цієї зброї. Саме тому важливо мати засоби влучання по цих центрах. Це допомагає Україні в ключові моменти", – вважає Воллес.

Він додав, що надання Storm Shadow є "своєрідним пом'якшенням" ситуації, за якої Україна поки не може отримати сучасні винищувачі, про які просить.

Раніше про застосування далекобійних ракет в Україні повідомляв телеканал CNN із посиланням на джерела.

Минулого тижня Британія передала Україні далекобійні ракети Storm Shadow, а напередодні британський уряд заявив про наміри передати Україні сотні нових ударних безпілотників з дальністю польоту понад 200 км.

Крім того, президент Франції Еммануель Макрон натякнув на передачу Україні далекобійних ракет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.