ЄС не затвердив виплату коштів із фонду, що допомагає Україні зброєю, на тлі угорського вето – ЗМІ

Понеділок, 22 травня 2023, 17:22

Глави МЗС Євросоюзу не змогли схвалити виділення чергового траншу з Європейського фонду миру, який фінансує державам-членам військове обладнання, що передають Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомив редактор "Радіо Свобода" з питань Європи Рікард Джозвяк.

"Як і очікувалося: міністри закордонних справ ЄС не ухвалили рішення щодо 8-го траншу з Європейського фонду миру для України. Можливо, (рішення ухвалять. – Ред.) завтра", – написав Джозвяк. 

Джозвяк додав, що новий раунд санкцій ЄС проти Росії знову обговорюватимуть в середу, але їх схвалення в цей день не очікують.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто раніше підтвердив блокування чергового траншу в розмірі 500 мільйонів євро з Європейського фонду миру у зв’язку з внесенням OTP Bank у список міжнародних спонсорів війни.

Сійярто також заявляв, що через внесення Україною угорського банку OTP Bank до переліку спонсорів війни Будапешту "буде дуже важко" домовитись із ЄС про нові санкції проти Росії.

У ЄС вважають, що знайдуть спосіб подолати вето Угорщини на черговий пакет допомоги Україні та 11-й пакет санкцій проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: