Один із фігурантів корупційного скандалу в Європарламенті повернувся до роботи

Середа, 24 травня 2023, 15:36

Через три місяці після арешту бельгійською поліцією в рамках розслідування звинувачень у корупції, що сколихнули Європарламент, євродепутат Марк Тарабелла був помічений у середу на робочому місці.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Politico.

У середу вранці Тарабелла був присутній на засіданні комітету з питань рибальства, а потім був помічений у кафе на третьому поверсі парламенту в Брюсселі.

Співробітник, який бачив Тарабеллу, сказав, що "він виглядав досить виснаженим, але сидів з кимось, так що він явно не такий самотній і недоторканний, як Кайлі", тобто колишня віцепрезидентка Європарламенту Єва Кайлі.

Тарабелла зміг вільно потрапити на роботу в середу, оскільки два тижні тому з нього зняли електронний браслет на щиколотці – хоча певні обмеження залишаються.

Двоє інших депутатів Європарламенту, причетних до так званого розслідування "Катаргейту" – Кайлі та італієць Андреа Коццоліно – також вимагали дозволу повернутися до роботи, але не можуть цього зробити, оскільки все ще перебувають під домашнім арештом.

Тарабеллу звинувачують у корупції, участі в злочинній організації та відмиванні грошей, але на пресконференції на початку цього місяця він заявив про свою невинуватість.

Ветеран бельгійської соціалістичної політики вирішив не балотуватися на виборах до Європарламенту в 2024 році, але має намір виконувати свої обов'язки протягом останнього року свого мандата.

У середу Тарабелла взяв участь у голосуванні щодо Регламенту про відновлення природи і виступив з доповіддю про вплив рибальства на довкілля.

Нагадаємо, італійський суд погодився екстрадувати до Бельгії депутата Європарламенту Андреа Коццоліно, який перебуває під слідством у справі корупційного скандалу.

ЄвроПравда детально розповідала про "Катаргейт" у статті: Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: