Канцлер Мальтийского ордена: Наша помощь Украине будет больше и эффективнее

Понедельник, 18 апреля 2016, 08:03 — Альбрехт фон Бюзелагер, Суверенный Мальтийский Орден

Цього місяця Україну вперше відвідав Великий канцлер Суверенного Мальтійського ордену Альбрехт фон Бюзелагер. Головною метою візиту було обговорення із керівництвом держави можливостей розширення допомоги Україні.

Свої оцінки візиту, а головне – перспектив збільшення своєї активності в Україні канцлер (прем'єр-міністр та міністр закордонних справ) Ордену виклав у колонці для "Європейської правди".

* * * * *

Співпраця Суверенного Мальтійського ордену та України сягає вже близько 25 років. Попри те, що наразі більшість волонтерів та медиків Ордену працюють у країнах Африки та Азії, Україна також є для нас пріоритетом, ми завжди були готові збільшити свої зусилля.

Протягом 25 років Мальтійська служба допомоги працює як територіальна структура та здійснює свою діяльність. Усі ці роки Орден не здійснював рятувальних операцій в Україні: дякувати Богу, вас оминули різного роду катастрофи, однак два роки військового конфлікту на Донбасі закликають нас до дії.

Цей час настав.

На жаль, зараз Україні потрібна міжнародні допомога. І Орден вже її надає.

Наразі наші волонтери у Києві, Бучі, Сєверодонецьку, Маріуполі та інших українських містах надають медичну та психологічну допомогу людям, що постраждали від конфлікту на сході країни, та тимчасово переселеним особам. Наші волонтери та медики працюють на сході України у зоні конфлікту – на території, що контролюють українські війська.

Але ми постійно питаємо себе – чи можемо ми зробити більше?

Це непросте питання, адже напруга у світі зростає, і наша допомога потрібна у різних гарячих точках. Зокрема, зараз ми збільшуємо активність на Близькому Сході, щоб допомогти жертвам війни, яка там зараз йде.

Та ці конфлікти та ця напруга не змінюють нашої рішучості. Ми пам’ятаємо про Україну та шукаємо можливостей збільшити нашу допомогу.

Саме це стало причиною мого візиту в України. Це перший візит до вашу країну, але йому передували численні консультації з українськими урядовцями та нашими волонтерами, що вже працюють в Україні.

Протягом двох днів я провів переговори з прем’єр-міністром та заступником міністра закордонних справ України. Можу стверджувати: ми отримали всі гарантії підтримки наших ініціатив.

А це означає, що наші нові проекти переходять до стадії реалізації.

Це нові центри психологічної допомоги, нові команди медиків та психологів, що готові працювати на користь України та на користь людей.

Саме тому, я сподіваюся, наша допомога Україні буде більшою та ефективнішою.

Але ще більше я сподіваюся, що "погані часи" минуть і наша робота в Україні перейде до звичайного режиму – як зараз Орден працює в інших європейських країнах.

 

Автор: Альбрехт фон Бюзелагер,

Великий канцлер Суверенного Військового Ордену Госпітальєрів Святого Іоанна Єрусалимського, Родосу і Мальти

Публікації в рубриці "Експертна думка" не є редакційними статтями і відображають виключно точку зору автора

 

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.