6 жовтня 2019

Новини
17:46
Туреччина викликала голову посольства США через "лайк" у Twitter
Туреччина викликала найстаршого дипломата США на знак протесту після того, як офіційний акаунт посольства США в Twitter "лайкнув" твіт, у якому сказано, що Туреччина повинна готуватися до політичної ери без лідера "Націоналістичного руху", який бореться з хворобою.
17:05
фото, відеоУ Мінську зібрався мітинг проти можливої ​​інтеграції з Росією
У Мінську на площі Свободи зібрався так званий "мітинг за незалежність" - його учасники протестували, зокрема, проти можливої інтеграції з Росією.
16:40
Ще одна східноєвропейська зірка ТБ побореться за владу
Станіслав Трифонов (Славі Трифонов), чиї сатиричні телепередачі є найпопулярнішими у Болграії, 5 жовтня провів установчий з'їзд своєї політичної партії.
15:46
Виступив другий викривач, який з перших вуст знає про справи Трампа з Україною
Марк Заїд, адвокат викривача, який забив тривогу щодо угод президента Дональда Трампа з Україною і викликав розслідування про імпічмент, заявив, що тепер він представляє ще одного інформатора.
15:18
У Нідерландах і Бельгії - скандал через лістерію в м'ясі: 3 смерті
У Нідерландах спалахнув скандал через м'ясо, в якому виявили лістерію. Троє людей померли після вживання м'яса. ЗМІ також повідомляють про жінку, яка народила мертву дитину.
14:32
фотоГлава Представництва ЄС взяв участь у київському марафоні
Глава Представництва ЄС в Україні Матті Маазікас взяв участь у 10-му Wizz Air Kyiv City Marathon.
14:25
Австрія: чоловік убив 5 осіб в альпійському місті-курорті
Австрійська поліція заявляє, що 25-річний чоловік перебуває під вартою після того, як вбив свою колишню дівчину, її родину та нового хлопця в альпійському курортному місті Кіцбюель.
14:05
ФБР затримало і допитало депутатку РФ: у Лаврова кажуть про "нахабну провокацію"
МЗС Росії заявляє "рішучий протест" у зв'язку з діями влади США стосовно депутата Державної Думи РФ Інги Юмашевої, яку напередодні затримали і допитали в нью-йоркському аеропорту агенти ФБР.
13:43
Німецький міністр заявив про ризик нової, ще потужнішої хвилі біженців в ЄС
Міністр внутрішніх справ Німеччини Горст Зеегофер застеріг, що Європу може очікувати ще більша, ніж 2015-го року, хвиля біженців.
13:22
У парламенті Естонії обговорять можливість легалізації канабісу
Керівництво парламенту Естонії на початку червня прийняло на розгляд колективне звернення "Естонія потребує реформи" щодо узаконення вжитку конопель, в листопаді воно надійде на обговорення в соціальну комісію Рійгікогу.
12:57
Джонсон добровільно не піде у відставку і кине виклик королеві - ЗМІ
Прем'єр Великої Британії Борис Джонсон з метою домогтися виходу країни з ЄС 31 жовтня наважиться кинути виклик королеві Єлизаветі ІІ, запропонувавши їй звільнити його, оскільки сам він не планує йти у відставку.
12:20
У Косові обирають парламент на тлі пошуку угоди із Сербією
Глибоко вкорінена корупція і мирна угода із Сербією, яка прокладе шлях до членства в ООН, є головними проблемами для 1,9 мільйона осіб, які голосують на дострокових парламентських виборах у Косові 6 жовтня.
11:33
Держдеп відповів на запит Конгресу надати пов'язані з Україною документи - Помпео
Державний департамент відповів на вимогу Конгресу надати документи, пов'язані із співпрацею адміністрації США з Україною.
11:14
Помпео виступив на захист підходу США щодо України: це взаємна вигода
Держсекретар США Майк Помпео 5 жовтня захищав підхід адміністрації Трампа до України і назвав це типовим для способу взаємодії з країнами.
10:45
Трамп сперечався з Мей про причетність РФ до хіматаки в Солсбері – ЗМІ
Президент США Дональд Трамп влітку торік під час напруженого дзвінка з прем'єр-міністром Британії Терезою Мей заперечував, що Росія стоїть за спробою вбивства колишнього російського шпигуна Сергєя Скрипаля.
10:18
У Португалії почалися парламентські вибори
На парламентських виборах, які 6 жовтня проходять у Португалії, очікується, що лівоцентристські соціалісти збережуть владу та завоюють більше місць у парламенті.