7 серпня 2019

Колонки
Нова якість державного управління: який досвід ЄС має перейняти Україна
Наразі уряд є автором лише близько 30% ухвалених в Україні законів. Для порівняння: європейський стандарт становить від 70% до 90%.
Несподіваний Борис: чому новий прем'єр Британії – це шанс для України
Перша розмова нового прем’єр-міністра Британії Бориса Джонсона з новим президентом Володимиром Зеленським може стати початком поглиблення відносин двох країн.
Новини
21:09
Ердоган: настав час фіналізувати переговори щодо ЗВТ між Україною і Туреччиною
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що прийшов час завершити переговори про створення зони вільної торгівлі між Україною і Туреччиною.
20:17
У Німеччині вилучили кокаїн на 350 млн євро – друга велика знахідка за останні тижні
Митники в Гамбурзі виявили 1,5 тонни кокаїну на контейнеровозі, що прибув з Бразилії, невдовзі після найбільшого в історії Німеччини вилучення цього наркотику.
19:49
Близько 20 тисяч пасажирів постраждали через комп’ютерний збій у British Airways 
British Airways скасувала понад 100 рейсів в і з аеропортів Лондона, сотні інших були виконані з затримками через помилку у системі комп’ютерної реєстрації.
19:27
Прем’єр Іспанії не втрачає надії сформувати уряд до вересневого дедлайну
Виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчес, який двічі не був затверджений на своїй посаді в минулому місяці, заявив, що він буде працювати аж до вересневого крайнього терміну, щоб сформувати уряд і уникнути нових виборів.
18:46
У Німеччині хочуть запровадити "податок на м’ясо" через кліматичні зміни
Німецькі політики від Соціал-демократичної партії і "зелених" запропонували підвищити податок на додану вартість (ПДВ) на м'ясо до стандартної ставки 19%.
18:26
КНДР за допомогою кібератак вкрала $2 млрд для фінансування ядерної програми
17:52
Макрон сказав Зеленському, що 19 серпня обговорить з Путіним "нормандський формат"
Президент Франції Еммануель Макрон 19 серпня обговорить з президентом Росії Владіміром Путіним роботу в "нормандському форматі" для досягнення конкретних результатів на Донбасі.
17:43
Німеччина призупинила використання своїх найсучасніших бойових вертольотів
З міркувань безпеки федеральні Збройні сили Німеччини призупинили всю льотну і навчальну діяльність сучасного бойового вертольота Tiger.
16:53
Британія: евакуйованим через загрозу прориву дамби дозволили повернутись додому
Мешканцям британського міста Вейл Брідж дозволили повернутись майже через тиждень після того, як через пошкоджену дамбу їх змусили евакуюватися.
16:38
Президент Литви затвердив склад нового уряду з заміною трьох міністрів
Президент Литви Гітанас Науседа затвердив новий склад уряду, в якому замінили трьох міністрів.
16:36
Макрон пообіцяв Зеленському допомогти якнайшвидше зустрітися з Путіним
"Еммануель Макрон висловив повну підтримку ініціатив України, погодився з необхідністю проведення зустрічі на найвищому рівні найближчим часом.
16:23
фото, відеоУ Кабулі терорист підірвав поліцейську дільницю: 14 загиблих, 145 поранених
Терорист на автомобілі з вибухівкою під'їхав до контрольно-пропускного пункту біля поліцейської дільниці і підірвав бомбу, коли його зупинили.
16:01
У Молдові громадянство за інвестиції за рік отримали 6 осіб
Молдова отримала 545 тисяч євро в результаті надання громадянства за інвестиції. З моменту запуску програми громадянство отримали шестеро людей.
15:52
Другий турецький корабель почав бурові роботи біля Кіпру
Другий турецький корабель почав буріння поблизу етнічно розділеного Кіпру, в районі, на який кіпрський уряд заявляє виключні економічні права.
15:33
Влада французького острова Мон-Сен-Мішель обмежила використання води туристами
Мер французького муніципалітету Мон-Сен-Мішель з розташованим у ньому всесвітньо відомим абатством перекрив воду для туристів, які після прогулянки босоніж раніше могли мити ноги у спеціальних ванночках.
15:00
фотоУ гірському містечку Італії через зсув землі евакуювали 200 осіб
В Італії 200 осіб евакуювали через зсув землі, який стався у гірському містечку після тривалого дощу.
14:55
У Польщі розпустили товариство, що святкувало день народження Гітлера
Районний суд польського міста Глівіце ухвалив рішення про розпуск асоціації "Гордість і сучасність", учасники якого брали участь у святкуванні дня народження Адольфа Гітлера.
14:44
Британія виходить із пан'європейської системи залізничних квитків Interrail
Система Interrail охоплює 25 країн ЄС, а також у Туреччину, Сербію, Боснію, Македонію, Чорногорію та Швейцарію.
14:07
У Литві визначилися з кандидатом у єврокомісари
Президент Литви Гітанас Науседа, лідер Литовського союзу селян і зелених Рамунас Карбаускіс і прем'єр-міністр Саулюс Скверняліс домовилися висунути міністра економіки Віргініюса Сінкявічюса в єврокомісари.
13:53
Верховний суд Італії дозволив вилучити 49 млн євро партії "Ліга" через корупцію
Верховний апеляційний суд Італії підтвердив конфіскацію близько 49 мільйонів євро активів ультраправої владної партії "Ліга" після того, як екс-керівники політичної сили були засуджені за шахрайство.
13:51
Албанія видаватиме паспорти всім, хто доведе албанське походження
Уряд Албанії підготував проєкт закону про громадянство, який дозволяє кожному, хто має албанське походження, отримати албанське громадянство.
13:32
У Польщі заявили про проблеми з легалізацією трудових мігрантів
У Верховній контрольній палаті Польщі заявили, що офіси воєводств не в змозі впоратися із напливом іноземців, які хочуть легалізувати своє перебування.
13:19
Британія зіткнеться з дефіцитом продовольства у разі "жорсткого" Brexit
Великі ритейлери попереджають, що вихід з "жорсткий" Brexit буде надзвичайно проблематичним для галузі, оскільки більша частина свіжої продукції імпортується, а склади заповнюються до Різдва.
13:14
НАТО має зрозуміти наслідки підйому Китаю - генсек
Північно-Атлантичний альянс має зрозуміти наслідки підйому Китаю на тлі розширення його міці по всьому світу.
13:08
Люксембург планує за 2 роки узаконити рекреаційний вжиток канабісу
Люксембург має амбіції протягом наступних двох років легалізувати рекреаційний канабіс та переконує інші європейські країни зробити те ж саме.
12:35
Нині невдалий час для референдуму про об'єднання Ірландії - прем'єр
Коментар Варадкара пролунав після того, як голова партії "Шинн Фейн" Мері Лу Макдональд припустив, що Brexit без угоди повинен призвести до референдуму про ірландську єдність.
12:33
Десятки рейсів скасовано у Британії через збій у British Airways
British Airways скасувала десятки рейсів з лондонських аеропортів після того, як в системах реєстрації авіакомпанії виникли технічні проблеми.
11:45
фотоДанська поліція назвала атакою вибух у Копенгагені: одна людина поранена
Одна людина отримала поранення від уламків внаслідок вибуху, який стався пізно 6 серпня біля входу до національної служби доходів Данії в Копенгагені.
11:43
Зеленський подзвонить Меркель і Макрону, вимагає термінової "нормандської зустрічі"
Президент Володимир Зеленський планує у середу зідзвонитися з главами Франції та Німеччини і вимагає термінової зустрічі у "нормандському форматі" після загибелі 4 українських військових на Донбасі.
11:38
Зеленський підписав закон про ратифікацію угоди про ЗВТ з Ізраїлем
Президент Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем.
11:26
Кіпр просить інші країни ЄС прийняти 5 тисяч шукачів притулку
Кіпр звернувся до Європейської комісії з проханням перемістити 5 тисяч шукачів притулку до інших країн ЄС, оскільки острівна держава зіштовхнулась з надмірним припливом мігрантів.
11:05
Український літак потрапив під ракетний обстріл у Лівії
Міністерство закордонних справ України 7 серпня підтвердило інформацію про обстріл українського літака Іл-76 в аеропорту лівійського міста Місрата.
10:50
Річниця початку російсько-грузинської війни: Україна солідарна з Грузією
МЗС України у день 11-их роковин збройної агресії РФ проти Грузії засудило розв’язану Росією війну та закликало міжнародну спільноту продовжити заходи, спрямовані на відновлення територіальної цілісності держав, які постраждали від агресивної політики Росії.
10:39
Швеція розглядає приєднання до військової місії США у Перській затоці
Швеція розглядає можливість приєднання до військово-морської місії в Ормузькій протоці, заявив головнокомандувач Збройних сил Швеції Мікаель Биден.
10:33
Українців попередили про страйк в аеропорту Барселони 9 серпня
Міністерство закордонних справ України радить українцям 9 серпня заздалегідь прибути в міжнародний аеропорт Барселони "Ель-Прат", оскільки там запланований страйк служб безпекового контролю.
10:30
фотоБританські винищувачі двічі за два дні перехопили літаки Росії
5-6 серпня винищувачі королівських ВПС (RAF) Typhoon перехопили над Балтійським морем п'ять російських військових літаків - чотири в понеділок та ще один у вівторок.
10:19
У Польщі трьом українцям загрожує 10 років тюрми за торгівлю краденими авто
У Польщі трьох українців обвинувачують у незаконній торгівлі автомобілями класу люкс, при чому один із них, як вважають, керував міжнародною злочинною групою.
10:00
Британська опозиція не проти референдуму про незалежність Шотландії - депутат
Британська опозиційна Лейбористська партія повинна дозволити Шотландії провести ще один референдум щодо незалежності, якщо парламент Шотландії проголосує за одного, другого за потужністю партії.
09:58
Британію попередили про загрозу безпеці у разі Brexit без угоди
Глава контртерористичного управління поліції Британії попередив, що безпека та охорона Сполученого Королівства постраждають у результаті "жорсткого" Brexit, і жодні підготовчі заходи не зможуть знешкодити цей ризик.
09:32
У Єврокомісії перевірять суперечливий закон Італії про покарання за порятунок мігрантів
Європейська комісія перевірить, чи відповідає правилам ЄС новий італійський декрет щодо мігрантів, який передбачає величезні штрафи для рятувальних суден з біженцями.
09:30
Поліція Британії вивчає роль Путіна в хіматаці в Солсбері
Скотленд-Ярд вивчив роль президента Росії Владіміра Путіна в атаці нервовим агентом "Новічок" у Солсбері в березні торік.
09:05
Чеху, який воював проти України, загрожує до 20 років за тероризм
Детективи Національного центру боротьби з організованої злочинністю звинуватили в тероризмі ще одного чеха, який, за їхніми словами, воював за проросійських бойовиків на сході України.
08:28
Сальвіні до вересня вирішить, чи потрібні дострокові вибори в Італії
Віцепрем'єр-міністр та міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні заявив у вівторок, що незабаром стане ясно, чи можливе продовження роботи коаліційного уряду між його ультраправою "Лігою" та рухом "5 зірок". 
08:16
фотоДанська поліція розслідує вибух під національною податковою службою
Поліція Данії розслідує причину вибуху, який стався пізно 6 серпня біля входу до національної служби доходів країни в Копенгагені.
07:56
У МЗС РФ заявили, що Україна заборгувала СНД понад 300 млн рублів - ЗМІ
Міністерство закордонних справ Росії заявило, що заборгованість України перед СНД перевищила 300 млн рублів (близько 4,6 млн доларів).