8 липня 2019

Статті
Останній саміт команди Порошенка: чого чекати від переговорів Зеленського з лідерами ЄС
Ця зустріч підводить риску під президентством Порошенка, позначає стартову точку у відносинах із Зеленським і робить неможливим "переведення стрілок" на попередників новою владою...
Колонки
Європа завтрашнього дня і місце в ній для України – обговоримо у Криниці-Здруй
Протягом останніх форумів у "польському Давосі" українським питанням присвячувалось щонайменше п'ятнадцять панельних дискусій щороку.
Новини
20:59
Охоронці Ердогана ледь не побилися з боснійськими прикордонниками
Особиста охорона президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана вступила в конфлікт з прикордонниками Боснії і Герцеговини, який ледь не закінчився бійкою.
20:16
Саміт Україна-ЄС закликав РФ визнати свою відповідальність за катастрофу MH17
Керівництво інституцій ЄС і президент України Володимир Зеленський закликали Росію визнати свою відповідальність за катастрофу  рейсу MH17, яка забрала життя 298 осіб. 
20:05
ЄС закликає Туреччину утриматися від бурових робіт поблизу Кіпру
ЄС засудив наміри Туреччини провести нові бурові роботи поблизу Кіпру.
19:37
Новий прем’єр Греції призначив свій уряд
Новий прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс призначив свій уряд, віддавши ключові пости соратникам.
19:19
Швейцарські ВПС переплутали фестивалі і здійснили політ над "неправильним" містом
Командувач групою повітряних шоу ВПС Швейцарії вибачився після того, як його підрозділ виконав маловисотний політ над "неправильним" муніципалітетом.
18:52
Ватикан скасував імунітет посла у Франції, якого підозрюють у домаганнях
Ватикан скасував імунітет свого посла у Франції Луїджі Вентури, якого звинувачують у "сексуальній агресії" в мерії Парижа.
18:38
Грузія: ведучого, який обматюкав Путіна, відсторонили від роботи
Ведучого телеканалу "Руставі 2" Гіоргія Габунія, який нецензурно вилаявся в бік російського президента Владіміра Путіна, усунули від ефіру.
18:38
фотоПоліція Швейцарії затримала десятки кліматичних активістів через протест біля банку
Близько 70 осіб взяли участь у сидячому протесті, перекривши декілька входів до банку велосипедами та великими рослинами у великих металевих діжках.
18:30
У ЄС не хочуть коментувати недопуск профільної віцепрем’єрки на саміт в Україні
Єврокомісар Йоганнес Ган відмовився коментувати рішення офіційного Києва, який не допустив віцепремєрку Іванну Климпуш-Цинцадзе до участі у саміті Україна-ЄС.
18:19
Уряд Швеції планує заборонити пластикові стаканчики
Уряд Швеції розгляне питання про заборону на пластикові стаканчики і контейнери для харчових продуктів.
17:43
Німеччина відкинула прохання США про наземні війська в Сирії
Німеччина не розглядає можливість відправки наземних військ до Сирії як частину свого вкладу в боротьбу з терористичною групою "Ісламська держава".
17:33
Росія може заборонити імпорт грузинського вина і води через матюки на Путіна
Держдума РФ 9 липня попросить уряд заборонити імпорт грузинського вина та мінеральної води, а також заморозити грошові перекази в Грузію.
17:13
Євросоюз надасть Україні 500 млн євро допомоги, але тільки за виконання умов
Європейський союз підтвердив намір продовжити надання Україні позик в рамках програми фінансової допомоги, але лише за виконання Україною низки умов.
17:11
Туск закликав Росію звільнити Сенцова і всіх незаконно ув’язнених українців
Президент Європейської ради Дональд Туск закликав Росію звільнити українського режисера Олега Сенцова і всіх незаконно затриманих в Росії і Криму українців.
17:09
ЄС запевнив у збереженні санкцій проти Росії - Зеленський
Керівники Європейського союзу запевнили у подальшій підтримці України і продовженні санкцій проти Росії за анексію Криму і агресію на Донбасі
16:56
Зеленський вірить у інтеграцію України до ЄС за один рік
Президент Володимир Зеленський припускає, що наступний саміт Україна-ЄС, щорічне проведення якого передбачене Угодою  про асоціацію, може не відбутися.
16:51
У Гройсмана відповіли Климпуш-Цинцадзе щодо її участі у саміті Україна-ЄС
16:46
виправленоЄС і Німеччина виділять 100 млн євро на підтримку енергоефективності в Україні
У Києві у день саміту Україна-ЄС відбудеться підписання договору на підтримку енергоефективності в Україні з загальним фінансуванням у 100 млн євро.
16:44
ЄС виділяє 10 мільйонів євро на підтримку Донбасу
На саміті Україна-ЄС підписали угоду про додаткову підтримку Євросоюзом сходу України, яка передбачає виділення 10 мільйонів євро.
16:43
ЄС спрямує 44 млн євро на реформи і імплементацію Угоди про асоціацію з Україною
Єврокомісія і український уряд підписали угоду про фінансування "Програми технічного співробітництва 2019 року", яка передбачає виділення 44 млн євро на реалізацію ключових реформ в Україні і імплементацію Угоди про асоціацію.
16:20
Україна цього року заплатить в бюджет Ради Європи 3,8 млн євро - посол
Внесок України до бюджету Ради Європи у 2019 році складе 3,8 млн євро, при цьому загальний бюджет організації - 437,1 млн ​​євро.
15:35
В Іспанії під час відомого забігу биків постраждали 5 людей
В Іспанії за результатами другого дня фестивалю Сан Фермін, під час якого відбувається відомий забіг биків, постраждали п’ять людей.
15:09
Парламент Британії намагатиметься завадити новому прем'єру вийти з ЄС без угоди
Британські депутати правлячої Консервативної партії та опозиційної Лейбористської партії шукають шляхи, як завадити наступному прем'єр-міністру вивести країну з ЄС без угоди проти волі парламенту.
15:07
Віцепрем'єрка з євроінтеграції: Гройсман викреслив мене зі списку учасників саміту
Віцепрем'єрка з євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, яку в понеділок не пустили на саміт Україна-ЄС, звинуватила прем’єра Гройсмана у тому, що він викреслив її з-поміж учасників зустрічі.
14:48
В МЗС Німеччини виступили за наведення мостів з РФ, але не за спиною сусідів
14:48
відеоВіцепрем’єрку з євроінтеграції не пустили на саміт Україна-ЄС
Віцепрем’єрку з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванну Климпуш-Цинцадзе не пустили на саміт Україна-ЄС, який проходить сьогодні у Києві.
14:42
Німецький міністр закликав ЄС почати місію з порятунку мігрантів
Міністр розвитку Німеччини Герд Мюллер закликав Євросоюз почати місії з порятунку мігрантів як в Середземному морі, так і "на лівійській землі".
14:18
Туск: В Брюсселі на мене дивились як на проукраїнського маніяка
Президент Європейської ради Дональд Туск підсумував п'ятиріччя своїх зусиль у процесі євроінтеграції України, заявивши, що робив усе можливе для наближення країни до ЄС.
13:50
Президент Румунії теж не хоче зустрічатися з Додоном
Президент Румунії Клаус Йоганіс не поспішатиме з відповіддю президенту Молдови Ігорю Додону, який запросив румунського лідера здійснити офіційний візит до Кишинева.
13:31
фотоНовий прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс склав присягу
Лідера партії "Нова демократія" Кіріакос Міцотакіс в понеділок склав присягу прем'єр-міністра країни після перемоги на вчорашніх виборах.
13:07
Торгівля між Україною та ЄС: профіцит в 4 млрд євро у 2018 році
Україна була 23-м найбільшим партнером ЄС з імпорту (1% від загального обсягу імпорту поза межами ЄС) і 20-м за величиною з експорту (1% від загального обсягу експорту поза межами ЄС) в 2018 році.
13:06
Зеленський запропонував новий формат переговорів з Путіним
Президент України Володимир Зеленський, коментуючи телеміст з РФ, заявив, що треба говорити напряму з президентом країни-агресора Володимиром Путіним, та що він готовий до такої розмови у Мінську за участі лідерів Німеччини, Франції, Великої Британії та США.
12:47
Друге турецьке бурове судно прибуло до Кіпру попри попередження ЄС
Друге турецьке судно, яке, як очікується, почне буріння нафти і природного газу біля Кіпру цього тижня, прибуло з північно-східного узбережжя Середземного моря в понеділок.
12:44
У Франції розшукують твори мистецтва, які зникли з Єлисейського палацу
Загальна вартість статуй становить десятки тисяч євро, до розслідування залучили елітний паризький підрозділ по боротьбі з організованою злочинністю
12:14
На ПА ОБСЄ депутатка РФ заявила, що з космосу бачила, як гинуть люди на Донбасі
На засіданні Парламентської асамблеї ОБСЄ в Люксембургу депутат від Держдуми Росії, космонавт Єлєна Сєрова заявила про те, що вона з борту Міжнародної космічної станції бачила, як розривалися бомби української армії на окупованих територіях сходу України.
11:52
ОновленоМогеріні скасувала кілька зустрічей у Києві через хворобу, але на саміті буде
У представництві Європейського Союзу в Україні офіційно підтвердили, що кілька зустрічей верховної представниці ЄС Федеріки Могеріні в рамках саміту Україна-ЄС у Києві було скасовано через хворобу.
11:45
У Лондоні зафільмували чоловіка, що ліз по найвищому хмарочосу Західної Європи
У понеділок зранку у Лондоні помітили чоловіка, який піднімався на хмарочос Шард, лізучи по скляній зовнішній стороні найвищої будівлі Західної Європи.
11:32
Клімкін: саміт Україна-ЄС краще було би провести в кінці року
Глава МЗС України Павло Клімкін, який перебуває у "політичній відпустці" після конфлікту з президентом, вважає, що саміт Україна-ЄС варто було проводити не у липні, а в кінці року.
11:12
Глава МЗС Польщі пояснив підтримку рішення, що відкрило шлях до повернення росіян у ПАРЄ
Глава МЗС Польщі Яцек Чапутович пояснив, чому 17 травня в Гельсінкі під час засідання Комітету міністрів Ради Європи Польща підтримала декларацію, що дозволила згодом повернути російській делегації право голосу в ПАРЄ.
11:11
Трамп відповів на витік листа посла Британії, Лондон вибачиться перед Іванкою
Президент США Дональд Трамп заявив, що посол Сполученого Королівства в Сполучених Штатах "не служив Великій Британії добре", після того, як дипломат назвав Трампа "невмілим" і "некомпетентним" у дипломатичному листуванні, яке потрапило у ЗМІ.
10:35
Новий президент Латвії склав присягу
У понеділок, 8 липня, в Сеймі Латвії відбулося позачергове засідання, на якому новообраний президент Егіл Левітс урочисто склав присягу.
10:32
Зустріч Гройсмана з Могеріні скасували
Заплановану на понеділок зустріч прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з високою представницею ЄС  Федерікою Могеріні скасували.
10:08
British Airways загрожує штраф у 183 млн фунтів за поцуплені дані клієнтів
Управління з питань інформації Великої Британії (ICO) вирішило оштрафувати авіакомпанію British Airways на 183 млн фунтів стерлінгів ($229,3 млн) за витік даних клієнтів минулого року.
09:54
Deutsche Bank скоротить 18 тисяч працівників
Deutsche Bank має намір до 2022 року скоротити 18 тисяч робочих місць в рамках програми реструктуризації.
09:43
На саміті Україна-ЄС підпишуть 5 документів та дадуть 10 мільйонів на Донбас
За підсумками саміту Україна-ЄС буде підписане 5 двосторонніх документів, включаючи угоду про допомогу Приазов’ю.
09:33
У Києві відбудеться саміт Україна-ЄС
8 липня у Києві відбудеться 21-й саміт Україна – Європейський Союз.
09:15
Грузія: опозиція заступилася за канал, де облаяли Путіна, і засудила заяви влади
Реакція грузинської влади на лайку в ефірі каналу "Руставі-2", спрямовану на адресу російського президента Владіміра Путіна, загрожує інтересам країни.
08:35
США відреагували на посилення ядерної програми Ірану
Сполучені Штати заявили, що Іран отримає більше санкцій за розширення своєї ядерної програми за межі ядерної ​​угоди 2015 року, яку Вашингтон більше не підтримує. 
08:19
Голова делегації Британії у ПАРЄ приєднався до демаршу через повернення РФ
Голова делегації Великої Британії у ПАРЄ приєднався до країн, які заявили про демарш через рішення про повернення росіян до Асамблеї.
08:09
Вибори в Греції виграла опозиція
Правоцентристська "Нова демократія" отримала рішучу перемогу на загальних грецьких виборах у неділю, проклавши дорогу для її лідера Кіріакоса Міцотакіса до формування уряду з комфортною більшістю.
07:45
відеоГрузинський канал призупинив мовлення після образ та мату на адресу Путіна в ефірі
Грузинська телекомпанія "Руставі-2" вночі в понеділок тимчасово припинила мовлення через акцію протесту, що триває перед її будівлею у зв'язку із нецензурним випадом журналіста Георгія Габунія на адресу російського президента Владіміра Путіна в ефірі.