Російський рибокомбінат вимагає в суді відміни санкцій проти ЄС

Оновлено 16:00
Понеділок, 8 вересня 2014, 13:00

Верховний суд РФ зареєстрував позов "Мурманського рибокомбінату" щодо визнання ембарго на імпорт деяких продовольчих товарів недійсним.

Раніше комбінат звернувся до Верховного суду з позовом проти уряду РФ.

Він вимагає визнати частково недійсною постанову уряду про введення ембарго на цілий ряд категорій продовольства з ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії.

Про це повідомляє агентство FlashNord, яке має текст позовної заяви, підписаної генеральним директором ВАТ "Мурманський рибокомбінат" Михайлом Зубом.

Позовну заяву зареєстровано 2 вересня.

"Постанова Уряду (...) суперечить основним цілям державної політики у сфері розвитку малого і середнього підприємництва РФ, (веде) до зростання цін в Росії для споживачів, банкрутства сотень переробних заводів в Росії, зміщення потоків сировини з Мурманська і Санкт-Петербурга в Білорусію, (...) втрати сотень тисяч робочих місць, втрати податків і бюджетних надходжень", - йдеться в заяві.

ЄвроПравда повідомляла, що одне з найбільших підприємств із переробки риби в Росії "Мурманський рибокомбінат" зупинило роботу через відсутність сировини у зв’язку з російським ембарго.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.