Комісар Ган їздитиме до України раз на 3 місяці. Обіцяє привезти 500 млн євро

П'ятниця, 28 листопада 2014, 13:20

Єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганес Ган планує наступні візити до України.

Про це він заявив під час прес-конференції в Києві, по завершенню свого візиту, повідомляє кореспондент "Європейської правди".  

"Це мій перший візит до Києва, але не останній. Я хотів би їздити до України кожні три місяці, щоби спостерігати за прогресом реформ", - повідомив він.

Комісар перерахував реформи, які він вважає першочерговими. Пріоритетами, на його думку, є посилення довіри громадян і бізнесу до держави, реформування судової влади, проведення децентралізації, реформування "неефективного менеджменту держави та архаїчного енергетичного сектору".

"Моя задача під час цього візиту – донести два сигнали. Перший – щодо допомоги (яка надходитиме) з боку ЄС в цей складний час і друге – про потребу в тому, щоби ми бачили реальні результати (виконання порядку денного реформ)", - заявив Ган.

Він нагадав, що за минулі місяці ЄС надав Україні більше 1 млрд євро у вигляді кредитів та грантів. "Я очікую, що ближчим часом буде надано додатково 500 млн євро (макрофінансової допомоги)", - зазначив комісар.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.