Клімкін: вимога про антикорупційну прокуратуру - ключова для скасування віз

Вівторок, 20 жовтня 2015, 14:16

Міністр закордонних справ Павло Клімкін стверджує, що в антикорупційному блоці Плану дій візової лібералізації ключовим пунктом є створення антикорупційної прокуратури за процедурами, які відповідають вимогам ЄС.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві, відповідаючи на запитання "Європейської правди".

"Для ЄК і не тільки для ЄК, але й для інших наших міжнародних партнерів головним є незалежний процес формування актикорупційної прокуратури", - визнав він.

"Зараз ми наблизилися до формування повноцінної системи боротьби та протидії корупції – це і Нацагенція із запобігання корупції, і Національне антикорупційне бюро. Але Антикорупційна прокуратура має особливу важливість", - наголосив міністр.

Він окремо підкреслив, що для позитивної оцінки ЄС важливий не лише факт створення цього органу, але й "те, як буде створюватися антикорупційна прокуратура".

"У мене є враження що це повністю уявляють в Генеральній прокуратурі і я впевнений, що АК буде створена і буде ефективно працювати", - додав він.

Раніше Європейська правда опублікувала документ, представлений до засідання Нацради реформ. В ньому міститься чітка вимога про ротацію серед призначенців Генеральної прокуратури у комісії, яка має затвердити кандидатури на посаду антикорупційного прокурора.

"Європейська правда" вже повідомляла про критичну ситуацію, що склалася з виконанням ПДВЛ, зокрема, через невиконання Україною даної вимоги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.