Ключові музеї Польщі в листопаді скасують плату за вхід

Субота, 31 жовтня 2015, 14:52

Королівський замок на Вавелі, Королівський замок у Варшаві, музей "Королівські Лазенки, а також Палац Короля Яна ІІІ в Вилануве в четвертий раз відкривають свої двері для відвідувачів у рамках акції "Безкоштовний листопад".

Як зазначає Польське радіо, акція "Безкоштовний листопад" популярна серед людей старшого віку та менш заможних людей, а відвідувачі приїжджають з усієї країни, іноді цілими автобусами.

"Наша пропозиція полягає не тільки в тому, щоб відкрити резиденції для всіх бажаючих, але також і в тому, щоб підготувати освітню і культурну програми для відвідувачів різних вікових груп", - підкреслила міністр культури Польщі Малгожата Оміляновська.

Директор паркового комплексу "Королівські Лазенки" Тадеуш Зельневич зазначив, що коли у 2012 році керівництво королівських резиденцій виступило з пропозицією провести акцію "Безкоштовний листопад", ніхто не очікував такого ажіотажу серед відвідувачів. "Ми вирішили зробити безкоштовний вхід тоді, коли в музеях спостерігається найнижча відвідуваність. В результаті прийшли десятки тисяч людей. Такий результат був навіть вище наших найсміливіших очікувань", - сказав він.

До цього часу пропозицією скористалися вже близько 1 млн осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.