В парламенті Косово кинули гранату зі сльозогінним газом

Фото, відео. Оновлено
Четвер, 8 жовтня 2015, 14:40

Опозиція в парламенті Косово зірвала роботу парламенту, кинувши до зали гранату зі сльозогінним газом.

Про це йдеться в повідомленні Associated press.

Таким чином опозиція висловила протест проти угоди з Сербією, яка була укладена під егідою ЄС і надає більше повноважень регіонам, де більшістю населення є серби.

Слід зазначити, що наразі немає чіткої ясності щодо того, який саме пристрій був використаний. Reuters пише, що один з опозиційних депутатів  пристрій кинув до зали "судячи з усього, димову бомбу", однак зазначає, що організатори атаки стверджують про використання газу. 

Між тим, відео з парламентської зали свідчить, що не йдеться про "гранату зі сльозогінним газом" в традиційному розумінні, адже депутати змогли лишитися в залі після атаки. 

 
 

Як повідомляє сербське видання Vecernije novosti, деякі з депутатів мали проблеми з диханням, а депутатка Фльора Бровіна знепритомніла.

Слід зазначити, що на сесії були присутні представники міжнародної спільноти, зокрема представник делегації ЄС у Косово Семюель Збогар, якому теж стало погано через газ.

При цьому сесію вирішили не закривати і парламент продовжив роботу, хоча рішення і приймалися за прискореною процедурою.

Опозиція супроводжувала роботу парламенту свистом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.