У Німеччині суд оштрафував Facebook за порушення прав користувачів

Вівторок, 1 березня 2016, 08:01

Суд Берліна наклав штрафні санкції на компанію Facebook на суму 100 тисяч євро через неналежне інформування клієнтів про використання опублікованих ними даних.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на інформацію Федерального об'єднання центрів захисту прав споживачів Німеччини (VZBV).

Раніше відомство подало скаргу на американську компанію. Після ухвалення рішення судс Facebook має два тижні на його оскарження.

Варто додати, що у постанові німецького суду від 2012 року було зазначено, що в правилах Facebook немає чітких роз'яснень про те, наскільки компанія має право розпоряджатися даними, розміщеними на сторінках користувачів.

Йшлося, зокрема про фотографії та відеозаписи спостерігачів. ПІсля цього компанія змінила норми, проте нинішнім рішенням суд визнав, що порушення прав користувачів не були усунуті.

Видання нагадєу, що у листопаді 2015 року суд у Бельгії також постановив оштрафувати Facebook за звинуваченням у тому, що компанія відстежує всіх інтернет-користувачів країни за допомогою спеціального програмного забезпечення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Франції Facebook можуть оштрафувати на 150 тис. євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.