ПАРЄ відмовилася від окремих дебатів у справі Савченко

Понеділок, 18 квітня 2016, 11:21

Запит на термінові дебати у справі Надії Савченко зник з перелік питань порядку денного, наданого до затвердження весняної сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ)

Про це повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Натомість в документі додані кілька нових запитів на дебати, зокрема – щодо офшорних скандалів, пов’язаних з публікаціями Panama Papers. Запит на термінові дебати поданий з питання міграційної кризи та угоди Туреччини з ЄС.

Це означає, що питання Надії Савченко не буде розглянуте на сесії окремим питанням, попри наполягання української делегації в ПАРЄ та попри те, що раніше РЄ планувала такий розгляд.

Водночас зазначається, що питання незаконного ув’язнення Савченко все ж буде обговорене в четвер серед інших "українських питань", в рамках доповіді "Гуманітарні питання щодо осіб, захоплених під час війни в України".

Раніше планувалося, що на цій сесії відбудеться окремий розгляд обох українських питань, що підтверджується повідомленням на сайті ПАРЄ.

Висока імовірність, що окремі дебати по Савченко зняли з процедурних мотивів – за правилами ПАРЄ, проводити термінові дебати можна лише з питань, які вже не є предметом розгляду сесії в рамках порядку денного. Однак українська делегація подала питання Савченко до порядку денного, попри вже заплановані "загальні дебати". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.