Послом Польщі в Україні може стати публіцист Ян Пєкло – ЗМІ

П'ятниця, 29 квітня 2016, 14:04

Новим послом Польщі в Україні може стати Ян Пєкло, виконавчий директор Фонду Польсько-Української співпраці PAUCI.

Про це з посиланням на власні джерела в МЗС Польщі повідомляє Gazeta Wyborcza.

За інформацією видання, в МЗС Польщі зараз планується масштабна ротація голів дипломатичних представництв в 30 країнах світу.

Планується, що зміни послів відбудуться після липневого саміту НАТО, який має пройти у Варшаві.

Правляча нині партія "Право і Справедливість" зіткнулася з браком власних кадрів, тому для того, щоб представляти країну в світі, в ПіС вирішили залучити відомих науковців.

Процес затвердження кандидатів триватиме близько трьох місяців. Послів призначає президент на прохання глави МЗС з урахуванням позиції комісії у закордонних справах Сейму.

Свою згоду повинні також дати країни, в якій повинні бути акредитовані нові посли.

Як з'ясувала Gazeta Wyborcza, послом у Києві має стати Ян Пєкло, відомий польський публіцист, виконавчий директор фонду Польсько-Української співпраці PAUCI. 

 

Видання повідомляє, що нинішній міністр закордонних справ Вітольд Ващиковський хоче замінити послів, зокрема, у Великій Британії, Франції, Португалії, Голландії, Норвегії, а також у Вашингтоні і Римі.

Новий посол також має поїхати і до Москви. Щоправда, хто замінить на цій посаді нинішнього посла Польщі в Росії Катажину Пелчинську-Наленч, не повідомляється. 

Відзначимо, що читачам ЄвроПравди Ян Пєкло також відомий, як автор статті "ОБСЄ-2". Нова ініціатива європейської безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.