У 2017 році в Польщі може бути 10 тисяч військових НАТО – глава МЗС

П'ятниця, 8 липня 2016, 13:58

Наступного року в Польщі можуть бути розміщені до 10 тисяч військових із країн НАТО.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський під час саміту НАТО, повідомляє кореспондент Європейської правди.

"Якщо буде необхідно, уже в 2017 році ми матимемо на своїй території 10 тисяч військових НАТО, переважно американських солдат. 5 тисяч будуть розміщені у Щецині. Крім того, за два роки буде відкрита база ПРО в Редзіково. Це переломні зміни у механізмі безпеки", - сказав Ващиковський.

Він нагадав, що сьогодні на саміті у Варшаві буде затверджено рішення про зміцнення східного флангу НАТО.

"Це сигнал для наших східних партнерів – зміцнення флангу – це також пропозиція до діалогу. Наша активність спрямована в першу чергу на нашу оборону. Буде абсурдом, якщо хтось не пам’ятає військових дій проти Грузії, України та в Сирії, а також провокацій на Балтиці. Але ми маємо пам’ятати про ці загрози, про ракети у Калінінграді", - сказав польській міністр.

Як повідомлялося, вже на початку 2017 року можливе розгортання чотирьох багатонаціональних батальйонів НАТО у країнах Балтії та Польщі.

На саміті НАТО також буде прийнято рішення про посилення присутності в чорноморському регіоні і розміщення бригади в Румунії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.